nb1.hu

Idegenben nem megy: pocsék statisztika a Lokiról – videó

Mély gödörben van a piros-fehér együttes.

A DVSC az NB I legutóbbi játéknapján a MOL Fehérvár otthonában vendégeskedett. A piros-fehér alakulatnak nem sikerült borítania a papírformát, a fehérváriak 2-1-es győzelmüknek hála megszerezték a három pontot. A Loki zsinórban negyedik vereségét könyvelte el a bajnokságban, Herczeg András együttese jelenleg a nyolcadik helyen áll, a sereghajtó Kaposvár csak hárommal szerzett kevesebb pontot, mint a debreceniek.

Herczeg András a fehérvári vereség után nem titkolta, hogy negatív spirálban van az alakulata.

"Sajnos már a 9. percben gólt kaptunk és ez a harmadik alkalom, amikor ilyen gyorsan vezet az ellenfél. Emiatt megint dupla energiát kellett mozgósítanunk. Ennek ellenére ezt megcsináltuk, egyenlítettünk, helyzetünk is volt az első félidőben. A második játékrészben pontatlanok voltunk, több olyan labda is volt, amit jobban meg lehetett volna játszani. Ekkor megint betalált a Fehérvár, aztán már hiába igyekeztünk támadni, egyenlíteni nem sikerült. Nem tudom, több volt-e a mérkőzésben, de úgy vélem, nem érheti szemrehányás a játékosainkat, mindent megpróbáltak – pedig a félidőben Szécsit sérülés miatt kellett lecserélni.

Ez most egy ilyen időszak, sorozatban szenvedjük az egygólos vereségeket. Az apróságok mostanság nem a mi javunkra dőlnek el. Negatív spirálba kerültünk, ezért nem szabad most a távolba tekinteni, mindig a következő találkozóra kell készülni. Gratulálok a Fehérvárnak, és ne írják le a Debrecent sem!" – nyilatkozta a rutinos szakember. 

 

A hajdúságiaknak egyébként nem igazán megy mostanság házon kívül. A cívisvárosiak a legutóbbi 10 bajnokijuk során csupán öt ponttal gazdagodtak. Tőzsérék ebben az idényben a Honvédot ugyan két vállra fektették, de emellett az Újpest albérletéből és a fehérváriak stadionjából is üres kézzel távoztak.

Már az előző idényben is meggyűlt a baja a DVSC-nek az idegenbeli meccseikkel. A vesszőfutás a Kisvárda otthonában kezdődött az év elején, a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei egyesület 3-0-s zakóval küldte haza a debrecenieket. Ezt követően a Paks és a Puskás Akadémia otthonában sem termett sok babér Herczeg András tanítványainak. A felcsúti összecsapást követően több dolog miatt is felemelte a hangját a vezetőedző.

"Kiegyenlített mérkőzés volt. A játékosok mindent megtettek, én vagyok, mint edző, az első számú felelős az eredményért. A támadószekcióban vékonyak vagyunk. Vannak pozíciónk, ahonnan ha kiesnek játékosok, nem tudjuk pótolni.

Mi vagyunk az egyetlen csapat, aki a télen nem igazolt. Ha kiesik nálunk valaki, nehezen pótoljuk. A nehézségeink az előrejátékban vagyunk gyengébbek. Egy héten belül a harmadik tizenegyest ítélték ellenünk, ebben sem vagyunk szerencsések. Hiányzott a gól a játékunkból. A tizenegyes döntően befolyásolta a meccset" – mutatott rá Herczeg András. 

 

A MOL Vidi 2-1-re húzta be a DVSC elleni mérkőzést, hiába szerezték meg a vizitálók a vezetést. Herczeg András szerint rossz döntések vezettek a végeredményhez. 

"A vezető gól után magunkra húztunk a Vidit, kevesebb támadást tudtunk vezetni, mint az első félidőben. Nem tudtunk a védők mögé kerülni, rossz döntések miatt szenvedtünk vereséget.

Az első félidőben többször volt lehetőségünk a kapujuk elé kerülni. Gratulálok a csapatnak, mégiscsak a bajnokcsapat otthonában játszottunk. Gratulálok a Videotonnak a győzelemhez" – fogalmazott Herczeg. 

 

Majd jött két pontszerzés, előbb a kispestiekkel, majd az Újpesttel remiztek a Loki játékosai. Az előző idény utolsó idegenbeli meccsén a Fradi otthonában hagyhatták el lógó orral a játékteret a debreceniek. 

A DVSC legutóbbi 10 idegenbeli bajnokija:

2018/2019-es szezon:
Kisvárda-DVSC 3-0
Paks-DVSC 2-1
Puskás Akadémia-DVSC 2-0
MOL Vidi FC-DVSC 2-1
Budapest Honvéd-DVSC 1-1
Újpest-DVSC 1-1
Ferencváros-DVSC 2-1

2019/2020-as szezon:
Budapest Honvéd-DVSC 2-3
Újpest-DVSC 3-2
MOL Fehérvár FC-DVSC 2-1

A mérleg: 1 győzelem, 2 döntetlen, 7 vereség. 

Az biztos, hogy ezen a mutatón mindenképpen javítania kell a DVSC-nek ahhoz, hogy újra az élmezőnyben zárjon a gárda. 

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC