nb1.hu

Visszatért a Honvéd "gólgyárosa"

Nagyon bízott benne a klub.

Hatalmas reményekkel vette kölcsön a télen az FC Flora Tallinntól Zakaria Beglarishvilit a Honvéd. A grúz támadó elképesztő mennyiségben termelte a gólokat ősszel, Magyarországra igazolásakor a harmadik helyen állt az Aranycipőért folytatott versenyben. A játékos 30. góljánál tartott, Messi még most is „csak” 33-nál jár, a hatalmas különbséget az jelenti köztük díjért folytatott versenyben, hogy míg az argentin a 2-es szorzójú spanyol bajnokságban teszi mindezt, addig a sérülése alatt 28. helyre csúszó Beglarashvili az 1-es szorzójú ész élvonalban tette mindezt. Góljai mellett rengeteg gólpasszt is kiosztott a játékos, 24-et jegyzett ezekből.
 
A játékos ez eddig tétmeccsen nem kapott lehetőséget, sőt, a felkészülési időszak végén összeszedett sérülésekor az is felmerült, hogy meg is szakítják a szerződését, hiszen úgy tűnt, a szezonban már nem játszhat a játékos.
 
– Zakaria megsérült, nagy valószínűség szerint a tavasszal már nem is tud játszani – mondta akkor Supka Attila. Azonban az is látszik, a csapatnál mennyire bíztak a támadóban:  
 
– S noha olyan – végtelenül rosszindulatú – hírek is megjelentek, hogy klubunk máris szerződést bontana Beglarishvilivel, ezek nem igazak, a Honvéd visszavárja a jelenleg sérült játékosát, s felépülését követően számítunk rá – adott ki közleményt a pletykák megfékezése érdekében a csapat.
 
Most viszont már úgy tűnik, a felépülése gyorsabb ütemben haladt, mint azt előzetesen várta a klub, ugyanis a hétvégi NB III-as mérkőzés mind a 90 percét pályán töltötte, igaz, a visszatérés nem úgy sült el, ahogy szerette volna. A Honvéd második csapata 2-1-es vereséget szenvedett a Rákosmente otthonában, ezzel megszakítva tavaszi veretlenségi sorozatukat.
 
Ezt követően viszont, ha visszanyerte formáját, meccs rutinját, talán még az NB I-ben is megcsodálhatjuk a játékát. Az mérkőzés előtti nyilatkozatából kitűnik, hogy késznek érzi magát a bevetésre.
 
– Most már nem érzek semmiféle fájdalmat, együtt edzek a többiekkel, teljesen mértékben készen állok a visszatérésre. Nem volt könnyű időszak, amíg nem futballozhattam, főleg mert ez volt az első komolyabb sérülés a karrierem során – nyilatkozta még az első keret pénteki edzését követően.

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC