nb1.hu

Balhé: piróval és molinóval üzentek a soproni ultrák, elhatárolódik tőlük a klubvezetés

Percekig állt a játék a vasárnapi NB III-as bajnokin.

Korábban már beszámoltunk arról, hogy a vendégek 2-1-es sikerével záruló Sopron–Kelen SC NB III-as bajnokin demonstrációt tartottak a soproni szurkolók.

A 15. perc környékén percekig állt a játék, hiszen a hazai ultrák a stadionon kívülről pirotechnikát használtak és dobtak a pályára, valamint molinóval üzentek a soproni klubvezetésnek: „A soproni foci múltját ismerjük, a jelene katasztrófa, a jövője bizonytalan!”

Néhány perc múlva folytatódott a mérkőzés, amit végül a keleniek nyertek, ez pedig azt jelenti, hogy a Sopronnak továbbra sincs győzelme hazai pályán a szezonban. Ennek ellenére Bücs Zsolt együttese továbbra is a középmezőnyhöz sorolható, hiszen idegenben az utóbbi három meccsét megnyerte, 15 pontjával pedig a 11. helyen áll a tabellán, öt pontra a 4. helytől.

A soproniak klubvezetése vasárnap este az alábbi közleményt adta ki:

TELJES MÉRTÉKBEN ELHATÁROLÓDUNK AZ FC SOPRON – KELEN SC MÉRKŐZÉSEN TÖRTÉNTEKTŐL

Egy körülbelül 20-30 fős, maszkot viselő csoport jelent meg, akik demonstrációjukkal nemcsak a focistákban, hanem a szurkolókban is félelmet keltettek. A rendbontó magatartásuk és viselkedésük miatt a mérkőzést félbe kellett szakítani, ugyanis pirotechnikai eszközöket dobáltak a pályára.

Köszönjük a játékosoknak, hogy ilyen körülmények között is helytálltak!

Számunkra a játékosok és a szurkolók biztonsága a legfontosabb, ezzel kapcsolatban mi minden intézkedést végrehajtottunk, azonban a rendbontók a stadion területén kívül cselekedtek. A kellő lépéseket megtettük, számunkra továbbra is a soproni foci a legelső!

Mindenkit arra szeretnénk kérni, hogy tartózkodjanak a megbotránkoztató megnyilvánulásoktól és a jövőben együtt biztassuk csapatunkat a lelátóról, betartva a fair play szabályait, vagyis tiszteletet tanúsítva a sportág résztvevőinek!”

A Sopron vasárnap a III. Kerület otthonában folytatja a bajnokságot.

Kipróbálnád a sportfogadást? A legjobb helyen jársz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC