nb1.hu

Szabó István nem számított ilyen döntésre, rengeteg szurkoló üzent neki

Edzői pályafutása legszebb időszakát töltötte Kecskeméten.

A KTE vezetősége kedden felmentette a munkavégzés alól Szabó István vezetőedzőt, akit Gera Zoltán váltott a kispadon – a szakember a Nemzeti Sportnak beszélt a sikerekről, a szurkolókról, és a jövője is szóba került.

„Ha két hete, az MTK Budapest elleni vereség után történik a váltás a Kecskemét kispadján, nem lepődtem volna meg, hiszen mégiscsak öt vereséget szenvedtünk el sorozatban. Így viszont, el kell ismernem, nem számítottam ilyen döntésre.”

Szabó Istvánt a szerződésbontásról körülményeiről is kérdezték.

„Erről nem szeretnék beszélni. Ami lényeges, hogy egymást tisztelve, békével, nem sárdobálással beszéltük meg a helyzetem.”

Úgy fogalmaznék, hogy rosszul esett a döntés. Jó alvó vagyok, de aznap éjjel nem jött álom a szememre.

Az 57 éves szakedző szívesen emlékezett vissza 2021 nyarára és az azóta elért eredményekre.

„Akkor az NB II-ben szerepeltünk, és az első idényünkben feljutottunk az NB I-be, a következőben pedig a Ferencváros mögött ezüstérmet szereztünk, ez maga volt a csoda! Legutóbb biztosan benn maradtunk, nem is lehet kérdés, edzői pályafutásom legszebb időszakát éltem meg.”

Lassan ötven éve, hogy a Kecskeméthez tartozom, hiszen itt kezdtem el futballozni, itt dolgoztam utánpótlásedzőként, az első NB I-es érában pályaedzőként kupagyőzelmet ünnepelhettünk 2011-ben, majd a jövő év tavaszán bejutottunk a Ligakupa-döntőbe, illetve az ötödik helyen végeztünk az élvonalban.

„A karrierem legszebb pontja, hogy körülbelül egy év alatt öt játékost, Horváth Krisztofert, Nikitscher Tamást, Szalai Gábort, Szuhodovszki Somát és Szűcs Kornélt adtuk a válogatottnak, és közülük – Szalai kivételével – valamennyien pályára is léptek. Ez persze, nemcsak nekem köszönhető, hanem a kollégáimnak is.”

Szabó István nem zárja ki, hogy egyszer újra leül a Kecskemét kispadjára.

„Még most is a hidegrázás kerülgetett, amikor azt skandálták a szurkolók: Szabó Pista! A mai napig szeretnek, rengeteg üzenetet kaptam tőlük a napokban is, nem tudok elég hálás lenni. Sokat köszönhetek a tulajdonosnak, ő teremtette meg a feltételeket, engedtek dolgozni, az utóbbi napokat persze, már nehezebb megemészteni.”

Kipróbálnád a sportfogadást? A legjobb helyen jársz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC