nb1.hu

Vancsa Zalán remek bemutatkozása után a Chelsea ellen is bizonyíthat

Érdekes edzői megközelítés a 4-2-es félidő után.

Csütörtök este tovább folytatódnak az UEFA Konferencia-liga főtáblás küzdelmei, ahol a belga KAA Gent a Stamford Bridge-en a Chelsea vendégeként lép pályára. A találkozó különös jelentőséggel bír, hiszen magyar vonatkozása is van: Vancsa Zalán csapata, a Gent, izgatottan várja a mérkőzést. A fiatal magyar tehetség klubja legutóbbi bajnokiján kezdőként debütált.

Vancsa Zalán édesapja, Vancsa Miklós, az NB1.hu-nak adott korábbi interjújában elmondta, hogy fia nemcsak szélsőként, hanem a tízes pozícióban is szerephez juthat új csapatában. A Leuven elleni bajnoki mérkőzésen Vancsa ezen a poszton 64 percet játszott, a Gent pedig 3-0-ra nyert. A futballal foglalkozó portálok átlagosan 6.8-ra értékelték a teljesítményét.

Aranybányából a gyémántbányába: édesapja árult el kulisszatitkokat Vancsa Zalán átigazolásáról

Chelsea: formában a Premier League-ben

A Chelsea jelenleg a Premier League negyedik helyén áll, mindössze két ponttal lemaradva az éllovas Liverpool mögött. A londoni kékek a hétvégén 4-2-es győzelmet arattak a Brighton ellen, ami megerősítette jó formájukat. Enzo Maresca vezetőedző hangsúlyozta, hogy számára nem az eredmény, hanem a csapat teljesítménye a legfontosabb.

„Jogos feltételezés lenne azt gondolni, hogy egy edző boldogabb egy négygólos félidőt követően, de számomra a teljesítmény a lényeg” – nyilatkozta Maresca a csütörtöki Gent elleni találkozó előtt.

„Az első félidőben néhány helyzetet engedtünk a Brightonnak, mert nem teljesen azt hozták, amire számítottunk. A szünetben módosítottuk a taktikát, és a második félidő már sokkal jobban sikerült” – tette hozzá az olasz szakember.

Chelsea keretének állapota

A Chelsea edzője pozitív hírekkel is szolgált a keret állapotáról. Egyedül Reece James marad ki a holnapi találkozóról sérülés miatt, míg a Konferencia-liga keretből kimaradt többek között Cole Palmer, Wesley Fofana és Ben Chilwell is.

Várhatóan a fiatal dán kapus, Filip Jorgensen kezd majd a kapuban, aki eddig jól teljesített a kupamérkőzéseken. Maresca szerint a csapatnak szüksége van rá, hogy továbbra is kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtson.

Gent: a belgák célja a stabilitás

A Gent jelenleg a belga élvonal harmadik helyén áll, hatpontos hátrányban az éllovas Genk mögött. A Leuven elleni 3-0-s győzelem jó felkészülést jelentett a Chelsea elleni összecsapásra, hiszen az egész csapat formában van. Max Dean, a Gent angol támadója szintén jó formát mutatott, újabb gólt szerzett, és gólörömével szórakoztatta a szurkolókat.

„Igen, ezen tényleg gyakoroltunk” – nevetett Dean, utalva arra, hogy csapattársaival már edzésen is készültek a gólöröm koreográfiára.

Gent a Stamford Bridge-en: nincs vesztenivaló

Max Dean elmondta, hogy a Chelsea elleni találkozó különösen nehéz lesz.

„Az első félidőben domináltunk, de a második félidőben már nehezebb dolgunk volt. A Chelsea fantasztikus formában van, de reméljük, hogy a mi taktikánk is működni fog.

Noah Fadiga, a Gent szélsője is hasonlóan vélekedett: „A futballban bármi megtörténhet.” A Leuven elleni győzelem után Fadiga beszélt a csapat formájáról és arról, hogy milyen különleges érzés lesz a Stamford Bridge-en játszani.

„Az egész csapat izgatottan várja a mérkőzést. Tudjuk, hogy nem lesz könnyű, de amíg hiszünk egymásban, minden lehetséges” – zárta szavait a szélső. A Gent célja, hogy stabil védekezéssel és hatékony támadójátékkal próbáljon meglepetést okozni a londoni sztárcsapat ellen.

Kipróbálnád a sportfogadást? A legjobb helyen jársz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC