nb1.hu

Nagy lehetőséget kaptak a tehetséges magyar focisták

A Vasas, a DVSC és az Illés Akadémia megfigyelői is jelen voltak a rendezvényen.

A Vasas, a DVSC, az Illés Akadémia, valamint külföldi klubok játékosmegfigyelői (scoutok) előtt bizonyíthattak a fiatal tehetségek a Henczi Sports Agency háromnapos tehetségkutató rendezvényén, az X-Selector kiválasztó napokon. A résztvevő játékosoknak az egyéni felméréseket követően mérkőzéseken kellett megmutatniuk tudásukat.

Közel kétszáz, 2005 és 2013 között született fiatal vett részt a rendezvényen. A résztvevők labdás és labda nélküli felmérőkön, majd mérkőzéseken mutathatták meg képességeiket, amelyek során többen is felkeltették a magyar és nemzetközi játékosmegfigyelők érdeklődését. Ezeket a játékosokat a következő hat hónapban a bajnoki mérkőzéseken is szoros figyelemmel fogják kísérni. Ha ebben az időszakban is jó teljesítményt nyújtanak, várhatóan kiválasztják őket egy próbajátékra, majd akár átigazolásra is.

A Henczi Sports Agency küldetése a nemzetközi potenciállal rendelkező fiatal játékosok felfedezése és támogatása. Rengeteg az olyan fiatal labdarugó, aki jó képességei ellenére nem akadémián játszik, mely többek közt a klubok nem megfelelő scouting tevékenységének tulajdonítható. Ez elsősorban a kisebb kluboknál játszó, tehetséges játékosokat érinti hátrányosan. Az ő támogatásukra hoztuk létre az X-Selector programot, melynek célja, a „B”, „C”, „D” szintű klubok játékosainak megfigyelése, felfedezése” – mondta Henczi Richárd, FIFA-licenccel rendelkező ügynök.

A tehetségek felkutatásán túl az ügynökség portfóliója kiterjed a játékosok teljesítményének kiértékelésére, az átigazolási tárgyalások elősegítésére, a személyre szabott edzések tervezésére, a szakmai tanácsadásra, és az olyan sportközpontú rendezvények koordinálására, mint amilyen az X-Selector is.

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC