nb1.hu

Szerb szélsőt igazolt a Puskás Akadémia, komoly változások a Haladásnál

Újra Viktória FC néven fut a vasi együttes.

A Puskás Akadémia női csapata a héten elkezdte a labdás edzéseket és bejelentette első nyári igazolását. Milana Knezevic posztját tekintve balszélső, a 25 éves szerb szélső a legutóbbi szezonban a szegedi St. Mihály mezében hét gólig jutott a bajnokságban. Volt már szerb bajnok, sőt, a válogatottban is bemutatkozott korábban, illetve futsal Eb-n is szerepelt.

Egy névrokona már alaposan letette névjegyét Felcsúton, a horvát Josip Knezevic a Puskás Akadémia FC történetének egyik legjobb játékosa volt. Milana egy évre írt alá a tavalyi bronzérmeshez.

Megkezdte a felkészülést a 2024/25-ös női NB I-es labdarúgó-bajnokságra az immáron újra Viktória FC néven szereplő vasi együttes. A Magyar Labdarúgó-szövetség elnökségének határozata megszületett: a Haladás Viktóriától visszakerült az NB I-es jog az anyaegyesületbe, az 1993-ban alapított Viktória FC-be, így Markó Edina vezetőedző együttese ismét Viktória FC néven szerepel. A név tehát régi-új, a 2023/24-es bajnokságot a 6. helyen záró szombathelyi csapat kerete pedig ezen a nyáron is átalakult.

Varga Barbara és Szalay Júlia téli búcsúja után nyáron újabb nyolc játékos távozott – egyikük csak ideiglenesen: Marlo Sweatman, Ana-Maria Vladulescu, Németh Adél, Kránicz Viktória, Feketevízi Tímea más csapatban folytatja pályafutását, míg Nagypál Fatima csípőproblémái miatt abbahagyta a futballt, Balogh Henrietta pedig az Illés Akadémián edzősködik és mellette olykor besegít a csapatnak is. Kováts Anna az Egyesült Államokban folytatja tanulmányait, de ő tavasszal visszatér és akkor ismét számíthatunk rá.

A Viktória FC új szerzeménye az Astra U19-es válogatott kapusa, Schvirján Dóra és Soroksárról érkezett a korábban U17-es válogatott jobb oldali középpályás, Czakó Zoé. Az Illés Akadémiáról Kocsi Petra, Pálfy Barbara, Mesterházy Ivett, Szabó Liliána és Csombor Luca került fel az első csapathoz.

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC