nb1.hu

Az MTK megint szerződtette a magyar válogatott gólrekorderét

Harmadik alkalommal öltheti magára a kék-fehérek mezét.

Hosszú évek után ismét az MTK Budapest futballistája lett Vágó Fanny. A magyar női labdarúgás egyik ikonja Szerbiából tért vissza a magyar fővárosba.

A 32 éves támadó szülővárosában, Szegeden kezdte a pályafutását, majd a Femina csapatában mutatkozott be az élvonalban. Németországi légióskodást követően az ETO FC Győr érintésével került klubunkhoz 2009-ben, egy rövid izlandi kitérőt leszámítva egészen 2013 év végéig szolgálta az MTK-t. Vágó kék-fehérben ötször nyert bajnokságot, háromszor Magyar Kupát, 2012-ben az MTK Budapest játékosaként választották meg az év női labdarúgójának.

2014 elején a román FC Universitatea Olimpia Cluj gárdájához került, onnan osztrák St. Pöltenhez igazolt. 2019-ben az FTC-hez tért haza, ahonnan 2023-ban távozott és legutóbb a szerb ZFK Spartak Subotica játékosa volt.

Vágó Fanny 2007 és 2023 között 146 alkalommal szerepelt a nemzeti együttesben, és 74 gólt szerzett. Ezzel mind a mérkőzések, mind a gólok számát tekintve ő Magyarország legsikeresebb női válogatott labdarúgója. Vágó Magyarországon kilencszer volt bajnok, ötször kupagyőztes, négyszer pedig gólkirálynő. Ausztriában a négy bajnoki cím és a három kupagyőzelem mellett négyszer is a bajnokság legeredményesebb játékosa lett.

Kipróbálnád a sportfogadást? A legjobb helyen jársz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC