nb1.hu

Grzelak az Újpest-szurkolóknak üzent, távozók Nyíregyházán, érkező az MTK-nál

Hosszabbított a ZTE légiósa, edzőt váltott a Szentlőrinc.

ÚJPEST

Bartosz Grzelak bemutatkozott Újpesten.

A Fehérvártól a lilákhoz igazoló svéd szakember az első interjújában elárulta a klubhonlapnak, miért váltott és mi várható a jövőben.

„Egyrészt, az előző klub vezetésével máshogy láttuk a közeljövőt, de ami ennél is fontosabb, itt, Újpesten egy hatalmas kihívással és egy nagyon vonzó projekttel fogadtak a klubvezetők. A futball már csak ilyen, az egyik munkahelyén igyekszik az ember jól teljesíteni, de általában eljön a váltás ideje. Magyarország ikonikus klubjának pedig nehéz nemet mondani.

Nem azért vagyok itt, hogy gyorsan elállítsam a „vérzést”, hanem hosszú távú, szisztematikus munkára köteleztem el magam. Ahhoz, hogy újra a régi fényében tündökölhessen a klub, idő kell. A klub meghatározta azokat a területeket, amelyek különös fejlesztést igényelnek, én természetesen a sportszakmai részlegért felelek. De nem is egyszemélyben tőlem várják a csodát – csapatjátékos vagyok, ez pedig csapatmunka lesz.”

Grzelak elárulta, a végleges keret a következő hat hétben alakul ki.

„Valamiből ki kell indulnunk. Meglátjuk persze, semmi nincs kőbe vésve, de főleg a nyáron a játékosmegfigyelők számára tiszta és világos kéréseket kell megfogalmaznom. Fontos a flexibilitás is, illetve az, hogy a játék különböző fázisaiban mi áll jól a csapatnak. Hosszú távon dominancia kell, hogy jellemezze a játékunkat, ha a dobogóra, majd pedig még magasabbra vágyunk. A szurkolók számára pedig az eredményességnél is fontosabb, hogy lássák, mit akarunk játszani, merre halad a klub.”

A szakember a szurkolónak is üzent:

„Azt gondolom, hogy a türelem a bizalomból fakad. Nem szeretem a nagy szavakat, így nem akarok felelőtlen ígéretekbe bocsátkozni. Azt viszont garantálhatom, hogy a kemény munkát mindenki elvégzi. Minden korábbi csapatom „melós” együttes volt, és ez most is így lesz.”

NYÍREGYHÁZA

Elkezdte a felkészülést az NB I-be frissen feljutó másodosztályú bajnok, az első edzésről viszont hiányzott Vass Patrik és Sigér Ákos. Mindkét játékos szerződése lejárt és nem hosszabbítottak a felek – számolt be róla a klubhonlap. 2021-től voltak a Szpari játékosai, előbbi több mint 70, utóbbi több mint 80 bajnokin lépett pályára nyíregyházi mezben.

A klub vezetése folyamatosan tárgyal játékosokkal, és többekkel közel áll a szerződéskötéshez.

MTK

A folytatásban is a csapatot erősíti Molnár Rajmund, aki egyéves kölcsönszerződését követően végleg az MTK Budapest játékosa lett.

A klubhonlap beszámolója szerint a 21 éves támadó eredményes tavaszi idényen van túl, hiszen február közepe és március vége között hat bajnokin három gólt szerzett, és kiosztott egy gólpasszt is. A kupában is szerzett ebben a szezonban egy mesterhármast egy gólpassza mellett. Sérülése miatt a bajnoki hajrában nem állhatott a szakmai stáb rendelkezésére.

ZTE

Egyéves kölcsönszerződés után a továbbiakban is a csapatot erősíti Stefanos Evangelou – jelezte a klub.

A 26 éves görög középhátvéd az eszéki NK Osijektől került a ZTE-hez, és az év elején elszenvedett fejsérülését leszámítva magabiztos teljesítményt nyújtott. Több mint kétezer percet töltött a pályán bajnoki mérkőzéseken, ezt pedig rajta kívül csak öt játékos mondhatja el magáról a 2023/24-es keretből. Összesen huszonnégy mérkőzéssel zárta a szezont.

SZENTLŐRINC

Változás lesz az NB II-be feljutó Szentlőrinc vezetőedzői posztján, a továbbiakban nem Pichler Gábor irányítja az együttest.

„Szeretném megköszönni Pichler Gábornak, hogy az elmúlt több mint tíz esztendőben nem csak a menedzsmentben segített, hanem a szakmai munkánk fejlődéséhez is hozzájárult, nem utolsósorban pedig ebben a szezonban elérte a kitűzött célt felnőtt csapatunkkal! Szeretném, ha a jövőben klubvezetőként dolgozna a szentlőrinci futballcsapat életében!” – árulta el a klubtulajdonos Kovácsevics Csaba.

Kipróbálnád a sportfogadást? A legjobb helyen jársz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC