nb1.hu

„A Liverpool igazolta le, ki is az a magyar?” – 3-0-ra nyerünk Svájc ellen

Kitették a megtelt táblát Kölnben. A helyszínről jelentjük.

Megtelt. Ez a tábla fogadta fél órával a Németország-Skócia Eb-csoportmérkőzés előtt péntek este Kölnben azokat, akik szerették volna a szurkolói zónában megnézni az Európa-bajnokság nyitómérkőzését. Nem kérdés, futball-láz lett úrrá Németországban, de a furmányos szurkolók eszén nem lehet egykönnyen túljárni.

A Heumarkt (magyarul Szénapiac) Köln belvárosának az egyik legfontosabb tere, amely a történelmi városközpontban, az Altstadt-Nord negyedben található. A tér a város egyik legnagyobb közterülete, és különösen nyüzsgő, mivel itt található számos kávézó, étterem, üzlet és szálloda. De milyen lehet egy városrész, amikor mindenki oda akar menni, aki éppen nem Münchenben szorít a hazaiak sikerének? Az oda vezető 1-es villamoson németül bemondták, nem érdemes leszállnia annak, aki a szurkolói fesztiválra tart, mivel egy tűt sem lehet leejteni.

A kint rekedt szurkolókat semmilyen megtelt tábla nem érdekelte, kívülről, az alacsonyabbak néha fel-felugrálva figyelték a német-skót meccs történéseit, és mivel Julian Nagelsmann​ csapata parádézott, duplán volt miért ugrálniuk a környéket teljesen megtöltő drukkereknek.

Svájci esélylatolgatások

Szintén kívül rekedt néhány svájci fanatikus, akiket természetesen a szombati, 15 órakor kezdődő, Magyarország elleni találkozóról kérdeztük. A négyfős társaság legbátrabbikának Luk bizonyult. „Svájc francia részéről érkeztem, és rendkívül boldog vagyok, hogy itt lehetek. Szerintem nagyszerű dolgokat érhet el Svájc az Európa-bajnokságon” – mondta a szurkoló, aki közben pedig nem győzte dicsérni kedvencei szombati ellenfelét.

„Magyarországé egy remek csapat, és tovább fog jutni a csoportból Svájccal és Németországgal egyetemben. Skócia azonban elvérzik majd” – nyilatkozta Luk, aki ekkor még nem tudhatta, hogy a németek 5-1-re kiütik a skótokat.

A drukker szerint a magyar válogatottnak kifejezetten jó játékosai vannak, és egyvalakit ki szeretett volna emelni. Már ha eszébe jutott volna a neve. „Nem tudom a nevét, a Liverpool igazolta le, ki is az?” – célzott Szoboszlai Dominikre.

Ezek után a magyarok 14 meccses veretlen sorozatáról kérdeztük a svájci szurkolót, aki nem tudott erről a szériáról. „Hú, ezt nem is tudtam. Emiatt talán egy kicsit most félni is kezdtem. Tényleg nagyon jó csapat a magyaroké.”

A svájciak legnagyobb erősségének a védelmét tartja. „A kapus Sommer, illetve Akanji és Xhaka nagyon sokat hozzátesz ahhoz, hogy hátul ne legyen gond. A támadó rész azonban nem tökéletes, Zakaria és Embolo, úgy tudom, sérüléssel bajlódnak, talán így egy kicsit nehéz lesz gólt szerezni” – gyorselemzett Luk.

Várható kezdő és a gólszerzőink

Tudósítónk bejutott a szurkolói zónába, ahol a tetőfokára hágott a hangulat. De nemcsak németek figyelték a történéseket.

Egy magyar fanatikus, Bujdosó Sándor arra vállalkozott, hogy megtippelje a mieink Svájc elleni kezdőjét. „Gulácsi a kapuban, Lang Ádám és Willi Orbán a védelem közepén, kiegészülve Dárdai Mártonnal. Nego lesz a jobb oldali futó, míg a bal oldalon Milos rohamoz majd. Nagy Zsolt nagyon jó kiegészítő ember, aki a 60. perc környékén állhat majd be. A középpálya közepén Nagy Ádám és Schäfer András kezdenek majd. Előttük Szoboszlai Dominik, Sallai Roland és Varga Barnabás fognak felállni” – élte bele magát pár percre Rossi helyébe a drukker, aki arra számít, hogy ha 0-0 lesz az eredmény a meccs kétharmadánál, akkor érkezik majd Ádám Martin, főleg, na necces, például 0-0 lesz a meccs állása. „De Nagy Zsolt is beállhat, mert Kerkez el fog fáradni, nagyon sokat fog futni.”

A magyar győzelemben már csak azért is biztos, mert ott lesz a stadionban a tizenkettedik ember, avagy a lelkes magyar szurkolótábor. De még az sem tragédia, ha hátrányba kerülünk, „hiszen a Rossi által alkalmazott felállásból pillanatok alatt védekezőből támadóvá lehet váltani. Bármikor be tudsz küldeni támadót vagy védőt”.

Szakály Kinga egyértelmű magyar győzelmet vár, és még a gólszerzőket is megtippelte: „Sallai, Szoboszlai és Schäfer rúgják majd, és így nyerünk 3-0-ra.”

A szurkolói zónában közben elképesztő hangulatban figyelték a német-skót meccs történéseit a drukkerek, a szervezők pedig arra is odafigyeltek, hogy ne egy, hanem egyenesen három óriáskivetítő előtt őrjönghessenek az egybegyűltek. Az 5-1-es végeredmény megmutatta, hogy ki lehet a csoport legerősebb (Németország) és leggyengébb (Skócia) tagja, a magyar drukkerek le is vonták a konzekvenciát. „Én azt gondoltam, sőt azért szurkoltam, hogy esetleg 0-0 legyen a vége, de innentől kezdve szerintem kijelenthető, hogy a németek lesznek az elsők. És ki végez a második helyen? Magyarország!”

A szálláshelyünkre visszaérve sem kellett azon gondolkodni, hogy milyen meccs lesz szombaton, hiszen a magyar és a svájci drukkerek egymást váltogatva kérték a söröket a pultból, ami a hangulaton is érzékelhető volt. De ha a lelkesedés dönti el a mérkőzést, akkor biztos magyar siker várható. Hiszen, nézzétek csak!

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC