nb1.hu

A Békéscsaba edzője hiányolta a VAR-t, a tatabányai tréner a jövőre is kitért – reakciók

A csabai tréner szerint akadtak vitatható bírói döntések.

Korábban jeleztük, hogy a Tatabánya 2-1-re nyert Békéscsabán, ezzel sikerrel vette az osztályozót, így a következő idényben az NB II-ben szerepelhet.

Osztályozók: hatalmas izgalmak Békéscsabán, a Putnok már korán nehéz helyzetbe került

Mivel a Haladás nem kapott NB II-es licencet, ezért valószínűleg az MLSZ úgy dönt, hogy a békéscsabaiak szintén a másodosztályban állhatnak rajthoz. Erről is beszélt a lefújás után a csabai vezetőedző, Csató Sándor, míg a tatabányai tréner, Gyürki Gergely többek között a játékosai mentalitását méltatta.

Csató Sándor: „Nehéz ezt megemészteni, nyilván nagy a csalódottság, nem erre készültünk. Vezettünk, majd két olyan hibát követtünk el, amelyekből gólokat kaptunk. Gratulálok a Tatabányának, hiszen jól kihasználta a hibáinkat. Nehéz bármit mondani, az öltözőben lógnak a fejek. Egy évet dolgoztunk azért, hogy ne ez történjen. Megvárjuk a döntést, de szerettünk volna nyerni. Az NB II-ben olyan csapatot akarok építeni, amelynek nem lesznek ilyen gondjai. Négy fordulóval a vége előtt megnyertük a bajnokságot, így nehéz tűzben tartani a játékosokat, aztán jött a Haladás-ügy. Nehéz elviselni, amikor azt érzed, hogy nem nyerhetsz, bár nem akarok bírózni. Egy-két jelenetet megnéznék, de az a baj, hogy ilyenkor nincs VAR. Ilyenkor minden apró dolog fontos.” (M4 Sport)

Gyürki Gergely: „Kiélezett csata zajlott a pályán, le a kalappal mindkét csapat előtt. Minden játékos kiakadott magából mindent, nagyon közönségszórakoztató meccset láthattunk. Egyszer vezettünk a párharcban, de ez döntő volt. A játékosok mentalitásával nyertük meg ezt a párharcot. Fantasztikus csapatom van, fantasztikus szívük van a játékosaimnak. Mindkét közönség csodálatos volt. Ilyen meccsekért érdemes elkezdeni futballozni, fantasztikus ezeket a pillanatokat átélni. Most meg kell ünnepelnünk ezt, ebben a szezonban mindent elértünk, amit el lehet érni. Két hét van a felkészülésig, akkor pedig meg kell kezdeni azokat a folyamatokat, amelyeknek köszönhetően a bennmaradást kiharcoló csapattá válunk.” (M4 Sport)

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC