nb1.hu

Francia csapat edzője lett a Honvéd és a Puskás Akadémia korábbi elemzője

Két év után távozik a svéd élvonalbeli Hammarby IF csapatától Lőrincz Ábel, olvasható a klub honlapján. A 35 éves magyar tréner a francia másodosztálytól búcsúzó Valenciennes stábját fogja erősíteni, asszisztensedzőként.

2014-ben videóelemzőként kezdte pályafutását Lőrincz Ábel: a Honvédnál előbb a Magyar Futball Akadémián dolgozott, majd három évvel később a felnőtt csapathoz került. 2019 nyarán a Puskás Akadémiához ment, ahol Hornyák Zsolt asszisztensedzője lett. Két évre rá, Michael Boris vezetőedzői kinevezésével Dániába, a Sønderjyske csapatához igazolt.

Lőrincz 2022 márciusában került az egyszeres svéd bajnokcsapathoz, akkor még elemzőként. 2023 novemberében megbízott vezetőedzőként két mérkőzésen irányította a felnőtt együttest, majd segédedzőként dolgozott Kim Hellberg munkáját segítve. A Hammarby – melynek egyik tulajdonosa a svéd legenda, Zlatan Ibrahimovic – jelenleg 4. helyen áll a svéd élvonalban 12 fordulót követően.

A Valenciennes a Ligue 2 utolsó helyén zárta a szezont és jövőre a harmadik vonalban indul. Ahmed Kantari vezetőedző továbbra is marad a francia csapat élén, de teljesen új stábbal dolgozik majd együtt, aminek tagja lett a magyar edző is.

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC