nb1.hu

Marco Rossi elárulta, milyen változások várhatók a keretben

Már csak 100 nap és kezdődik a németországi labdarúgó Európa-bajnokság. A magyar válogatott szövetségi kapitánya, Marco Rossi a Nemzeti Sportnak adott interjújában a felkészülési mérkőzésekre összeállított keret esetleges változásairól beszélt.

„Nyakunkon a két márciusi felkészülési meccs, előbb Törökországgal, majd Koszovóval játszunk. Arra mindenképpen jó lesz ez a két erőpróba, hogy képet kapjunk néhány játékosról. Sok időnk nincs. Hamar eljön a nyár. Ha minden így marad, alighanem az eddig pályára lépők közül kerül ki az utazó keret.”

Január végén Dárdai Márton a magyar válogatott mellett tette le a voksát.

„Ő lehet az egyetlen újonc, kíváncsiak vagyunk rá, szeretnénk látni, mire képes a magyar csapat mezében. Marci sokoldalú játékos, több poszton is bevethető, de az elmúlt hetekben sokat beszélgettünk, és egyértelművé vált számomra, a hátvédsor közepén érzi a legjobban magát, ott mozog a legotthonosabban. Aztán előfordulhat olyan szituáció, amikor a középpályán kell vele számolnom, de nálam alapvetően belső védő lesz.”

A középhátvédek közül a meccshiánnyal küzdő Szalai Attilával és Balogh Botonddal is számolna Marco Rossi.

„Valóban gond, hogy Szalai Attila továbbra sem játszik a Freiburgban. Ballábas belső védőként itt lesz Dárdai Márton vagy éppen Szalai Gábor is, de kettőjüknek együtt sincs még egyetlen válogatott mérkőzés sem a lábukban, míg Szalai Attilának már több mint negyven. Botond jól teljesít a Parmában, sokat fejlődött az elmúlt időszakban és egyre több játékpercet kap. Tehetséges védő, a jövő játékosa, ha így folytatja, ott lehet az Európa-bajnokságon.”

A mostanában remekül játszó, nemrég mesterhármast szerző Vancsa Zalán neve is szóba került, akire egyelőre az U21-es válogatottban van szükség, de jó eséllyel a jövőben tagja lesz a felnőtt keretnek. Rossi a bajnokság végeztével egy hét pihenőidőt szán a játékosoknak.

„Ha sok idejük nem is marad lazítani, abban a néhány napban tényleg fontos lesz, hogy eltereljék a labdarúgásról a figyelmüket, ne az Európa-bajnokságon és a labdarúgáson agyaljanak. Fontos a nyugalom. Hogy a játékosok nyugodt körülmények között csak a pihenésre, lazításra koncentrálhassanak. Azt szeretném, ha a meccsekre teljesen frissen, kisimulva érkeznénk.”

A magyar válogatott március 22-én Törökországot, négy nappal később Koszovót látja vendégül a Puskás Arénában.

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC