nb1.hu

Tiszakécske: meddig maradhat Huszti Szabolcs segítője?

Hiába a sok változás, nem jutottak előrébb a kécskeiek.

Klausz Lászlóval a kispadon a Tiszakécske a 11. helyen zárt az előző NB II-es bajnokságban. Az utolsó forduló után azonban mégis menesztették az akkori vezetőedzőt. A klubvezetés ugyanis többet szeretett volna elérni. A Tiszakécske a 15. helyen vonult téli pihenőre, egy ponttal lemaradva a már biztonságos zónában lévő, újonc BVSC-től.

AZ ELSŐ TÁVOZÓK

„A Tiszakécskei LC vezetése ezúton tájékoztatja a nyilvánosságot arról, hogy Nyilas Elek szakmai igazgató az elmúlt időszakban felajánlotta a lemondását klubunk tulajdonosának, lehetőséget adva ezzel egy új koncepciónak, a klub megújulásának. A klub tulajdonosa a szezon záró mérkőzése után elfogadta Nyilas Elek lemondását, aki távozik a Tiszakécskei LC-től. A továbbiakban a tulajdonos személyi tanácsadójaként számít Nyilas Elek segítségére.

A teljes megújulás jegyében a klub vezetése nem hosszabbítja meg Klausz László vezetőedző és szakmai stábja – Dobi Róbert, Kertes István, Németh Viktor – lejáró szerződését.”

JÁTÉKOSKERETEK ÉRTÉKEI

A Tiszakécske hivatalos bejelentése egy nappal azután történt, hogy az előző bajnokság utolsó fordulójában hazai pályán 1-0-ra legyőzték a Budafokot. Az új vezetőedző Vas László lett, aki korábban Pécsett bizonyított. Ám a kécskeiekhez az U21-es válogatott stábjából igazolt. Az új vezetőedzőt június 16-án jelentette be a klub.

Az akkori közlemény a következő, fontos kitételeket is tartalmazta:

„Vas László klubunk honlapjának nyilatkozva elmondta: Nagyon jól érezte magát az U21-es válogatott stábjában, ahol nagyon jó közösség alakult ki és eredményes szakmai munka folyt, így okozott pár álmatlan éjszakát meghozni a döntést a váltás mellett. A tiszakécskei szerepvállalás mellett végül az döntött, hogy érezte, hogy klubunknál mindenképpen őt szeretnék vezetőedzőnek. A szakember teljes erőbedobással a tiszakécskei feladatára fókuszál, így településünkre költözik. A TLC keretének tagjaira már a hétvégén orvosi vizsgálatok és felmérések várnak, június 19-én hétfőn pedig már megkezdődnek a közös, labdás edzések.

Vas László kérdésünkre kiemelte: Egy jó szellemiségű kollektíva, egy jó közösség kialakítása a cél a keretben. Hisz a szakmaiságban és az elvégzett munkában. A bajnokság erős és kiegyensúlyozott lesz, de szeretnénk egy ütőképes csapatot kialakítani.”

A MÁSODIK

Vas László november 5-ig irányította a csapatot, amikor is az Ajkától elszenvedett 1-0-s vereség után távoznia kellett. Az első három fordulóban viszont még nem lehetett tudni, hogy baj lehet, hiszen veretlen maradt a csapatával.

Az előbb említett vereség után a Tiszakécske szintén a 15. helyen állt, 14 ponttal. Az Ajka pedig kilenc vereség után nyert először.

Vas a következőket nyilatkozta a lefújás után.

Sajnos ellenünk törték meg a rossz szériájukat, és nem ez az első eset, hogy egy csapatot felhozunk. Semmi újat nem kaptunk az Ajkától. A legfőbb oka a vereségünknek, hogy több játékosom tompán és enerváltan játszott. Tudtuk, hogy célfutballt fognak játszani, mégis egy olyan elkerülhető gólt kaptunk, amire készültünk, és emiatt itt hagytunk három pontot.”

Vas ezután lemondott a posztjáról, a klub érdekeit szem előtt tartva. A vezetőség elfogadta a döntését.

MARAD-E A HARMADIK?

A Tiszakécske megbízott vezetőedzője Toldi Gábor lett, aki korábban Huszti Szabolcs munkáját segítette Debrecenben és a Vidinél is. Mint ahogyan Vas stábjában is dolgozott Kécskén.

Toldi irányításával sem javult a helyzet. Először hazai pályán kaptak ki a Gyirmóttól, majd két pontot szereztek. Egyet a BVSC otthonában, egyet pedig hazai pályán a Csákvár ellen.

Toldi a lefújás után ezt mondta:

Azt láttam, hogy az első gólunk után számtalan helyzetet kidolgoztunk, hogy eldöntsük a mérkőzést. Bőven megvolt a lehetőségünk arra, hogy a meccset lezárjuk. Megbosszulta magát a sok kimaradt lehetőség, amiért elsősorban saját magunkat okolhatjuk.”

Toldinak, aki korábban az ellenfélnél is tevékenykedett, igaza volt, hiszen a sok kihagyott ziccer után Nagy Zoárd a 90+2. percben egyenlített. Ha a Kécske megnyeri a meccset, megelőzi a BVSC-t a tabellán és kicsit nyugodtabban mehet téli pihenőre.

A Kécske tehát kieső helyen telel. Nem nehéz kitalálni, hogy változtatásokra van szükség ahhoz, hogy meglegyen a biztos bennmaradás.

Ám az, hogy ez csak a játékoskeretet vagy a szakmai stábot is érinti, még a jövő zenéje.

Viszont lehet, hogy jövőbemutató, hogy Toldit a legutóbbi kinevezésekor megbízott vezetőedzőnek nevezte a klubvezetés közleménye…

nb2 Tabella M GY D V GK P
1.ST. LŐRINC KFT.6 4 2 0 7 14
2.KBSC LABDARÚGÓ KFT.6 3 1 2 11 10
3.VASAS FC KFT.6 3 1 2 1 10
4.GYIRMÓT FC KFT.6 3 1 2 1 10
5.BVSC LABDARÚGÓ NONPROFIT KFT.6 2 4 0 2 10
6.VÁRDA LABDARÚGÓ KFT.6 3 0 3 -1 9
7.GOLD-SPORT SZOLGÁLTATÓ KFT.6 2 3 1 3 9
8.SZEGED 2011 KFT.6 2 3 1 1 9
9.FC CSÁKVÁR KFT.6 2 2 2 0 8
10.BUDAFOKI MTE LABDARÚGÓ KFT.6 2 2 2 -4 8
11.HONVÉD FC KFT.6 2 1 3 -3 7
12.F.C. AJKA KFT.6 2 1 3 -3 7
13.TSC LABDARÚGÓ KFT.6 2 0 4 -8 6
14.BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE FUTBALL ZRT.6 1 3 2 1 6
15.SOROKSÁR SC KFT.6 1 1 4 -3 4
16.MEZŐKÖVESD ZSÓRY FC KFT.6 1 1 4 -5 4

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC