nb1.hu

„A mesében nincs ilyen” – megkönnyezte első derbijét a Fradi-kapus

A 24 éves Varga Ádámnak gyerekkori álma vált valóra.

Nem sok szó érheti Varga Ádám házát, aki a sérült Dibusz Dénest volt hivatott pótolni az NB I 11. fordulójának rangadóján, az FTC-Újpest mérkőzésen. A Fradi saját nevelésű kapusa fontos védésekkel húzta le a rolót a helyenként ígéretes támadásokat vezető lilák előtt. Varga a mérkőzés után a vegyes zónában az újságíróknak elmondta, a 3-0-s találkozón már a pályára lépéssel is egy álma vált valóra.

Ötéves kora óta van a Fradinál, a meccs végén a könnyek sem maradtak el

„Már a bemelegítésnél sokan voltak, a tábor egyből biztatott minket. Már akkor éreztem, hogy nagyon emlékezetes meccs lesz, innen is köszönjük a szurkolóknak, hogy újra derbihangulatot varázsoltak” – kezdte értékelést Varga, aki az előtte játszó védelemnek is hálás.

„A mesében nincs ilyen, saját nevelésű fradista vagyok, 2004-ben volt a toborzóm, tehát kisebb-nagyobb kölcsönadásokkal ötéves korom óta vagyok itt a Fradi csapatában. Gondolhatjátok, mekkora öröm ez nekem és a családomnak is. Egy teltházas derbin tudtam játszani, amit meg is tudtunk nyerni, ráadásul clean sheettel (kapott gól nélküli meccs – a szerk.). Tényleg egy álom vált valóra” – fogalmazott a kapus, aki elismerte, a meccs végén elmorzsolt néhány könnycseppet is.

 

Arra a felvetésre, hogy Sztankovics őt említette a meccs legjobbjaként, Varga a csapat teljesítményét méltatta. „Természetesen jól esnek ezek a szavak, de tényleg az egész csapat úgy állt helyt, hogy nekem is könnyebb dolgom volt” – mondta.

A hálóőrnek posztriválisa is gratulált. „Azt mondta, hogy így be lehet mutatkozni” – emlékezett vissza Dibusz Dénes szavaira Varga. „Az a legjobb neki is, ha van mögötte olyan konkurencia, ami jobb teljesítményre sarkallja. De nem kell elszállni, Dénes továbbra is Magyarország egyik legjobb kapusa, a csapatunk kapitánya. Minden lehetőséget amit kapok, megpróbálok megragadni, és ezzel szerintem mindenhogy jól fog járni a Fradi” – folytatta.

Az NB1.hu azt kérdezte Vargától, hogy élete első derbijén milyen gondolatok cikáztak a fejében az első védéséig. „Le akartam egyszerűsíteni. Azt mondogattam magamnak, hogy mindig a következő helyzetre koncentráljak, ne akarjak előre menni az időben, mert olyankor szokott jönni a galiba. Szerencsére ott azt a szabadrúgást sikerült védenem, onnantól kezdve éreztem, hogy benne vagyok a meccsben” – zárta értékelését Varga Ádám.

A kapus újságírói kérdésre elmondta, valószínűleg a csapat szerdai kupamérkőzésén is ő áll majd a Fradi kapujában.

Kipróbálnád a sportfogadást? A legjobb helyen jársz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC