nb1.hu

Rossi szerint a Vidin a teher, de a jövőjéről is beszélt

Budapest – Állítja, a játékosait a szívük viszi előre.

Ha a Honvéd nyer Debrecenben, a Videoton kikap Felcsúton a Ferencvárostól, akkor a kispestiek már az utolsó forduló előtt bajnokok lesznek. Minden más eredmény esetén az utolsó fordulóban esedékes Honvéd-Videoton dönt majd az aranyérem sorsáról. Esetleges laza végkifejlettként.

 

Ahhoz azonban, hogy ilyen véghajráról lehessen „morfondírozni”, előbb az is kellett, hogy a kispestiek legyőzzék az MTK-t. Megtették, küzdelmes, szoros, taktikus találkozón.

 

„Olyan mérkőzést kaptunk, amilyenre számítottunk. Az MTK visszahúzódott, várt minket, próbált kontrákra játszani, vagy elérni azt, hogy pontrúgásokból lehessen veszélyes a kapunkra. Nem játszottuk életünk legjobb meccsét, de a feladatunkat elvégeztük, megnyertük a mérkőzést. A kispesti szív lendített tovább minket, ami nagyon fontos volt, mert több hibát is vétettünk. Az MTK elvégezte az ő feladatát, de szerencsére mi is a miénket, így miénk lett a három pont” – mondta Marco Rossi vezetőedző.

 

„Rosszul láttad!" – válaszolta az MTK vezetőedzője a sajtótájékoztatón – NB1.hu

Tamási Zsolt visszaszólt az újságírónak

A kérdés az, hogy a nyomást eddig jól kezelő listavezető hogyan dolgozza majd fel a terheket a Debrecen vendégeként és a Videoton ellen otthon.

„Nagyon bízom benne, hogy bírjuk majd a pozitív nyomást, ami rajtunk van. Inkább viszont a Videoton játékosainak kell ezzel megbirkózniuk, mert rajtuk hatalmas a teher. Nehéz helyzetben vagyunk, de ezt megszoktuk, mert mindig abban vagyunk. Sérült Hidi Patrik csapatkapitány, Ivan Lovric, Zsótér Donát az utolsó nap tudott csak edzeni a meccs előtt, Ikenne-King sem volt teljesen rendben, de a játékosaimat már a szívük viszi előre. Ezért bízunk benne, hogy ki fogjuk bírni.”

 

Rossinak a jövőjéről is kellett beszélnie, mint ismeretes, a bajnokság végén lejár a szerződése.

„A legfontosabb az, hogy a Honvéd bajnok legyen. Ezt már csak a játékosok tudják megnyerni. Ebben a pillanatban nem fontos, marad-e az edző. Már többször beszéltem a tulajdonossal, többször beszélünk még majd, meglátjuk, mi lesz a végkifejlett” – zárta mondandóját az olasz szakember.

 

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC