nb1.hu

Női U19: az olaszok túl nagy falatnak bizonyultak

2-1-re kikapott a magyar női U19 Olaszország ellen.

Olaszország ellen kezdte meg a női U19-es válogatott az Európa-bajnoki selejtezősorozatot, Franciaországban. A cseppet sem könnyű csoportban a taljánok mellett a házigazda franciák és az északírek ellen bizonyíthatunk.

Az első negyedórában bátran futballozott a magyar csapat, irányítottuk a játékot a jóval esélyesebb olaszok ellen. Ellenfelünk a játékrész első felében nem talált fogást rajtunk, a folytatásban azonban szép lassan átvette a játék irányítását. A 19. percben Ascher Dóra még bravúrral hárított egy olasz lövést, a 28. percben azonban megszületett az első olasz találat, Erin Cesarini értékesített magabiztosan egy büntetőt, 0-1. A 36. percben újabb lövéssel veszélyeztetett Moretti, Ascher azonban a helyén volt, így egygólos előnnyel tért pihenőre a két csapat.

A második játékrész elején az olaszok dolgoztak ki több lehetőséget, de a 66. percben az előző NB I-es szezon felfedezettje, Sinka Napsugár távolról a léc alá bombázott, 1-1. Nem sokkal később újabb magyar helyzet következett, de Vincze Borbála kapura tartó lövését kivédte az olasz kapus. A 80. percben az olaszok – egy magyar sérülés miatt átmenetileg emberelőnyben játszva – ismét megszerezték a vezetést Monica Renzotti révén, 1-2.

Magyarország – Olaszország 1-2 (0-1)
Ascher Dóra – László Henrietta, Németh Adél, Kovács Aida, Tuza Petra (Helmeczi Petra, 83.) – Sinka Napsugár, Kern Fanni, Vincze Borbála Dóra (Benke Annamária, 83.) – Molnár Adelina, Szarvas Sára (Ginger Kayla, 59.), Petrovics Petra (Tóth Zsóka, 72.)

Szarvas Alexandra szövetségi edző dicsérte a játékosait.
„Összességében elégedett vagyok a lányok teljesítményével. Szívüket-lelküket kitették a pályán egy erős olasz csapat ellen. Taktikai szempontból is véghez tudtuk vinni azt, amit elterveztünk. Ha értékesítettük volna a helyzeteinket, akár nagy bravúrt is elérhettünk volna. Most már a következő meccsre koncentrálunk, ugyanilyen hittel és mentalitással fogunk nekivágni a franciák elleni összecsapásnak is.”

Válogatottunk szombaton 16.00 órakor a franciák ellen, kedden 17.00 órakor pedig az északírek ellen lép pályára.

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC