nb1.hu

U17: győzelemmel kezdtük az Eb-selejtezőt

A fiatalok Andorra ellen 2-0-s győzelmet arattak Telkiben.

A magyar U17-es válogatott megkezdte szereplését a hazai rendezésű Eb-selejtező tornán. A keretben lévő négy légiós közül kettő a kezdőcsapatban kapott helyet az első ellenfél, Andorra ellen, hiszen Jeremiás Gergő szövetségi edző ezen a találkozón még nem számíthatott két külföldön játszó labdarúgójára, Németh Hunorra és Szép Mártonra.

A válogatott a várakozásoknak megfelelően az első percektől kezdve jelentős labdabirtoklási fölényben futballoztak, szinte folyamatosan az ellenfél térfelén járatták a labdát, de az andorraiak szervezetten, fegyelmezetten védekezve nem hagytak területeket a támadóinknak, ezért sokáig nem tudtuk megbontani a hátsó alakzatukat. A 38. percben az andorraiak nagy esélyt kaptak a vezetés megszerzésére, Pál Barna szabálytalankodott a 16-oson belül, a játékvezető pedig büntetőt ítélt. A tizenegyest Pere Simonet Alorda végezte el, a lövését Kocsis Botond balra vetődve kivédte. A 41. percben egy andorrai szögletet követő labdaszerzés, majd egy gyorsan, pontosan végigvitt kontratámadás végén megszereztük a vezetést, Mondovics Kevin és Kugyela Zalán összjátékát követően utóbbinak már csak az üres kapuba kellett passzolnia, 1-0.

A második félidő Madarász Ádám felsőkapufán csattanó lövésével indult, majd nyomás alatt tartottuk a vendégek kapuját, és átlövésekből többször is veszélyeztettünk, de néhány perc után változott a játék képe, az andorraiak elkezdtek bátrabban futballozni. A 65. percben egy kontra végén helyzetük is volt, Kocsisnak nagyot kellett védenie. A folytatásban is a magyar csapat játszott labdabirtoklási fölényben, de a hajrában a vendégek egy hatalmas védelmi hibát követően ismét helyzetbe kerültek, ekkor a keresztléc mentett meg bennünket a góltól. Az ötperces hosszabbítás végén sikerült megduplázni az előnyt, a végeredményt Egri Imre állította be a 93. percben, 9 méterről, középről lőtt a hálóba, 2-0.

A csoport másik mérkőzésén Bulgária U17 és Bosznia-Hercegovina U17 1-1-es döntetlent játszott egymással. A magyar válogatott legközelebb három nap múlva, október 28-án délután 4 órakor játszik Bulgária fiataljai ellen.

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC