nb1.hu

Tökéletesen bevált Marco Rossi jóslata Kalmár Zsoltról

A DAC-nak viszont még magára kell találnia!

Remek vételnek bizonyul a Fehérvár FC számára Kalmár Zsolt. A DAC-tól megszerzett középpályás eddig 7 bajnokin 3 gólt szerzett és 5 gólpasszt adott. Dunaszerdahelyi sérülése után a válogatottba is visszatérhetett!

ELŐZMÉNYEK

Augusztus 11-én jelentette be a DAC, hogy távozik az abszolút közönségkedvenc, a csapatkapitány Kalmár Zsolt. Kalmár 2017 augusztusában Lipcséből érkezett Dunaszerdahelyre. 148 tétmérkőzésen 48 gólt szerzett. A bajnokságban 121 találkozón 43 találatig jutott, ezzel a DAC élvonalbeli történelmének a második legjobb góllövője.

VILÁGI ELKÖSZÖNÉSE

„Vannak dolgok az életben, amik nem úgy alakulnak, ahogy a történet szereplői szeretnék. Ilyen a mi esetünk is Zsoltival. A klub az elmúlt években végig mellette állt, a nehéz időszakokban is, és mindent támogatást megadott, hogy újra visszatérhessen a pályára. Az utóbbi hónapok azt mutatták, hogy bár mindketten szeretnénk folytatni az együttműködést, de végül mindkét félnek be kellett látnia, hogy együtt ez már nem megy. Hosszas beszélgetések után úgy döntöttünk, hogy a klub engedélyezi Zsolt távozását a Fehérvár FC-hez. Nem volt ez egy egyszerű döntés, de beláttuk, hogy a klubnak és Zsoltinak is ez a legjobb megoldás. További karrierjéhez jó egészséget és sok sikert kívánunk. Zsolt a klub történetének része marad, és biztos vagyok benne, hogy a jövőben még találkozhatnak útjaink” – nyilatkozta többek között Világi Oszkár tulajdonos a klubhonlapnak a bejelentéskor.

Fotó: DAC 1904

Világinak egyelőre félig lett igaza. Csapata jelenleg a hatodik helyet foglalja el a bajnokságban, az Európai-Konferencia-ligából meg egyből kiesett.

A VIDIBEN

Kalmár viszont szárnyal, amióta a Vidihez került. Amikor eligazolt, kezdésként arról nyilatkozott a dunaszerdahelyi sajtóosztálynak, hogy sok sikeres év után új kihívásokra van szüksége.

Fehérvár FC

A MEGÉRKEZÉS SZAVAI

“Nagyon örülök, hogy itt lehetek a Vidinél! Juhász Rolanddal többször egyeztettünk, pozitív jövőképet vázolt fel számomra, így hat év után a távozás mellett döntöttem. Ez számomra most egy teljesen új kihívás lesz, de már nagyon várom, hogy az új csapattársaimmal készülhessek. Folyamatosan követtem az NB I-et azóta is, hogy eligazoltam, és az a véleményem, hogy a szlováknál egy erősebb bajnokságban folytathatom, mert a magyar élvonal nagyon sokat fejlődött azóta, hogy 2014-ben külföldre költöztem. Természetesen a válogatottat is figyelembe vettem, amikor a váltás mellett döntöttem, szeretnék továbbra is tagja maradni a keretnek, mert ott is komoly célokért küzdhetünk majd a közeljövőben. Jó állapotban érzem magam, igaz, az elmúlt hetekben kevesebb játéklehetőséget kaptam, de biztos vagyok benne, hogy hamar formába kerülök és minél hamarabb a pályán segíthetem a csapatot. Az a tervünk, hogy családunkkal Fehérvárra költözünk, hogy maximálisan a Vidire tudjak koncentrálni, de nyilván ez nem megy egyik napról a másikra, most az a lényeg, hogy minél hamarabb edzésbe állhassak és bemutatkozzak a csapatban” – mondta Kalmár a Vidi honlapjának.

FORMÁBA LENDÜLÉS

Kalmár az átigazolása után két nappal már csereként beállva, 36 percet játszott a Kecskemét-Fehérvár (1-0) mérkőzésen. Utána 73 percet kapott a felcsúti 2-2 alkalmával, majd végig a pályán volt a Mezőkövesd elleni 2-0-s siker során.

És ez elég is volt ahhoz, hogy Marco Rossi szövetségi kapitány behívja őt a szerbek elleni idegenbeli Eb-selejtezőre, illetve a csehek elleni hazai, felkészülési találkozóra készülő válogatott keretébe.

ROSSI JÓSLATA

A kerethirdetéskor az NB1.hu külön rákérdezett Kalmárra Rossinál.

Kalmár Zsolt majdnem két meccset játszott le a Vidiben. Az, hogy a Vidihez igazolt, segített rajta, mivel több játékpercet kaphat, ez nem volt feltétlenül adott a DAC-ban. Stabil kezdő lehet a Fehérvárban, ez pedig előnyös lehet a válogatottnak”

– válaszolta Rossi.

ROSSI IGAZA

Kalmár a szerbek elleni, Belgrádban elért 2-1-es siker alkalmával nem lépett pályára, de a csehek elleni 1-1-nél az első félidőben bizonyíthatott. A szünetben Nagy Ádám váltotta. A cseréjére azért volt elsősorban szükség, mert bár három bajnokin már majdnem két meccsnyit játszott, de nemzetközi tétmérkőzés hosszú ideje nem volt a lábaiban.

A Vidinek viszont valóban az alapembere lett.

SZÁRNYALÁS

A Kövesd elleni siker óta mindig a kezdő volt új klubcsapatában. Le csak egyszer cserélték, az MTK ellen, 3-0-s Vidi-vezetésnél a 89. percben.

Mint összeállításunkból kiderül, Rossi olyannyira látta a jövőt, hogy Kalmár meccsről-meccsre javult. Az MTK ellen tényleg kiemelkedő, válogatott formában futballozott.

Csak remélni tudjuk, hogyha lehetőséget kap, akkor a magyar válogatott selejtezőin is ugyanolyan vezéregyéniség lesz, mint a Vidi meccsein.

És ami a legjobb, hogy ismét bebizonyosodott, hogy Marco Rossinál tényleg senki nem látja jobban a focit Magyarországon.

Mert ő előre is tudja, hogy mi és kivel történhet…

GÓLOK, GÓLPASSZOK

Puskás Akadémia-Fehérvár FC 2-2
39. p.: Kalmár balról ívelt be egy szabadrúgást, Kodro 7 méteres csúsztatása után a labda a lécről pattant a gólvonal mögé. 1-1

Fehérvár FC-Mezőkövesd 2-0
82. p.: Kalmár bal oldali, eleve kapura tartó szögletét követően Szabó Levente a jobb sarok elől egy lépésről, jobbal a kapu közepébe helyezi a labdát. 1–0

Fehérvár FC-ZTE 3-3
34. p.: Kalmár bal oldali szöglete után a túlsó sarok elől Mamadou Karamoko a bal alsó sarokba helyezi a labdát ballal. Ez a része a kapunak őrizetlenül maradt. 1-0

65. p.: Kalmár balról jobbal, 30-ról a bal alsóba lő egy szabadrúgást. A lövése után a labdába hárman is majdnem beleértek Senkó előtt az ötösön, utoljára Szerafimov rúgott ballal a labda mellé. 2–1

Fehérvár FC-Kisvárda 3-1
28. p.: Gergényi hatalmas bedobása után röviden szabadítottak fel a védők, a labdát Kalmár fejelte előre a tizenhatos előteréből, Szerafimov pedig az ötös vonaláról a bal kapufa segítségével bólintott a kapuba. 1–1

Fehérvár FC-MTK 3-0
45+2. p.: Katona Mátyás Kalmár labdaszerzése és átadása után kissé balról, 14-ről ballal kilövi a hosszú felső sarkot. Hatalmas gól volt. 1-0

54. p.: Fiola bal oldali, lapos beadása nem lett a legjobb, de az ötösön Hej és Bobál egymást zavarták, Hej jobbal középre tolta a labdát, amely Kalmár elé pattant, majd a középpályás ballal a jobb alsóba lőtt 17 méterről. 2-0

88. p.: Fiola passzolt Christensenhez, aki jobbról laposan középre adott, ott Szabó átlépte a labdát, majd kissé balról, tíz méterről az érkező Kalmár ballal a bal felsőbe lő. 3–0!

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC