nb1.hu

U17-es Eb: totál megérdemelten vertük a legnagyobb esélyest

Horvátország – Villámgólokkal, bravúrokkal sokkoltuk a franciákat.

U17-es Európa-bajnokság, csoportmeccs

Magyarország-Franciaország 3-2

 

„ A franciák nemcsak a csoport, hanem az egész torna esélyesei!”

 

Ez volt az a mondat, amely a legtöbbször elhangzott az U17-es Európa-bajnokság kezdete előtt, és ezt, Szélesi Zoltánnal egyetemben, a csoportellenfeleink szakvezetői is kijelentették a tegnapi sajtótájékoztatón. Ellenünk tovább növelte a gallok esélyét, hogy Szoboszlai sérülés miatt nem tudta vállalni a játékot.

 

Ennek ellenére nem kezdtünk úgy, mint egy ijedt kakas, bátran, támadólag léptünk föl, az első két helyzet a miénk is volt. Utána viszont magukra találtak a franciák, akik a félidő hajrájában meg is szerezték a vezetést. Viszont ettől még bátrabbak lettek a mieink, akik Csoboth remek góljával szinte azonnal egyenlítettek.

 

Élő közvetítés az U17-es Eb-ről: Magyarország-Franciaország – NB1.hu

Élő közvetítés az U17-es Eb-ről: Magyarország-Franciaország

Úgy látszik, Csobothnak specialitása a villámgólok intézése, mert fordulás után szinte egyből megszerezte a vezetést a magyar válogatottnak, amitől Franciaország láthatóan megzavarodott. Olyannyira, hogy hangyányival később nem is tudtak mit kezdeni Benczével, aki szóló után, 17 méterről, remekül kilőtte a jobb alsó sarkot.

 

A végéig próbáltak nyomni a franciák, de vagy tompák voltak és a legnagyobb ziccereiket is elhibázták, vagy Ásványi védett emberfeletti bravúrokkal. Egyébként nemcsak a védekezéssel foglalkoztunk, hanem próbáltunk a mezőnyben is tovább támadni.

 

A legvégén tizenegyesből közelebb kerültek a magyar csapathoz a torna fő esélyesei, de tulajdonképpen egy pillanatig sem forgott veszélyben a győzelmünk azok után, hogy megszereztük a vezetést.

 

MAGYARORSZÁG–FRANCIAORSZÁG 3–2 (1–1)

Nagygorica (Velika Gorica). Vezette: Massziasz (ciprusi)

Magyarország:Ásványi – Kovács K., Opavszky, Bolla, Majnovics – Csonka, Schön – Szerető (Szendrei, 71.), Bencze, Csoboth (Timári, 73.) – Torvund. Szövetségi edző: Szélesi Zoltán.      

Franciaország:Cremillieux – Collet, Pelmard, Bianda, Guenouche – Tchouami (Flips, 57.), Gomes – Adli (Kereoudan, 74.), Caqueret, Geubbels (Isidor, 57.) – Gouiri. Szövetségi edző: Lionel Rouxel.

Gólszerző:Csoboth (37., 41), Bencze (52.), ill. Gouiri (36., 84. – 11-esből)

A csoport másik meccsén:Skócia–Feröer 2–0 (Cameron 60., Aitchison 68.)

 

A magyar válogatott további csoportmérkőzései

Május 6., Lučko Stadion, Zágráb

Skócia–Magyarország, 16.00

 

Május 9., Lučko Stadion, Zágráb

Feröer-szigetek–Magyarország, 16.00

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC