nb1.hu

Kecskemét-Mezőkövesd: remekelt a gólfelelős, két nagy sorozat is megszakadt

Megvan Kuttor Attila csapatának első győzelme a bajnokságban.

Az NB I 7. fordulójának péntek esti nyitómeccsén a Mezőkövesd idegenben 2-0-ra verte a Kecskemétet.

Nem kezdett túlságosan nagy iramban a két csapat (hacsak Drazsics veszélyesnek tűnő helyzetét Varga elmért indításánál és elmélázásánál nem vesszük annak), negyedórányi játék után a hazaiaké volt az első nagyobb akció – Zeke gyengén fejezte be a szép összjátékát Májerrel. Bő tíz perccel később Babunszki lövésénél kellett résen lennie Vargának, és innentől fordult a kocka: Drazsics került kétszer helyzetbe, ám egyiket sem sikerült gólra váltania.

Maradt a mezőkövesdi fölény a második félidőre, annak ellenére, hogy Szabó István a 60. percben négyet cserélt. Ez a fölény a 63. percben érett találattá: Drazsics indult meg a jobbszélen, majd simán gyalogolt be lövőhelyzetig a széteső kecskeméti védők között, és jobbal kilőtte a jobb alsót. Ezt követően próbálkozott a Kecskemét, ám a 79. percben ismét a Mezőkövesd talált be: hasonlóan higgadt maradt a gyengélkedő védelemmel szemben, majd jobbal a bal alsóba lőtt, beállítva ezzel a végeredményt.

Ezzel két nagy sorozat is megszakadt: a Kecskemét április óta először kapott ki hazai pályán, a Mezőkövesdnek pedig megvan az első győzelme a bajnokságban.

OTP Bank Liga, 7. forduló:

Kecskeméti TE-Mezőkövesd Zsóry FC 0-2 (0-0)

Kecskeméti TE: Varga B. – Szabó A. (Szendrei, 81.), Belényesi, Szalai G. – Májer, Zsótér, Vágó, Szuhodovszki, Zeke – Pálinkás (Tóth B., 60.), Horváth K.

Mezőkövesd Zsóry FC: Piscitelli – Kállai, Luki, Beriasvili, Pillár, Nahirnij – Brtan (Gomis, 64.), Cseke, Vajda S. (Cseri, 64.) – Da. Babunski (Nagy G., 83.), Drazic (Szalai J., 92.)

gólszerző: Drazic (63., 79.)

sárga lap: Szuhodovszki (38.), Belényesi (48.), Vágó L. (62.), illetve Kállai (31.)

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC