nb1.hu

MTK: topbajnokságba igazolhat Kata Mihály

Dr. Selei András klubigazgató adott hosszabb interjút az MTK honlapjának.

A szakvezető többek között a budapestiek eddigi szereplését, az átigazolásokat, a csatárkérdést, valamint az egyik legfőbb céljukat, az értékteremtést is kiemelte és elemezte, a beszélgetés egyik kiemelt részleteként viszont Kata Mihályról, a válogatottban bemutatkozó MTK-csapatkapitányról beszélt.

Ő a Sándor Károly Labdarúgó Akadémia 28. válogatott játékosa. Mindannyiunkat örömmel és büszkeséggel tölt el ez a szám, és az is, hogy fiatal csapatkapitányunk egy komoly téttel és tempóval bíró, Szerbia elleni idegenbeli tétmérkőzésen, fontos pillanatban debütálhatott. Itt jegyezném meg, hogy a felnőtt csapatunk játékrendszere és Horváth Dávid futballról alkotott felfogása hasonló a szövetségi kapitány úr által elvártakhoz, így könnyebb lehet a beilleszkedés a játékosaiknak a válogatottnál” – mondta a 21 éves középpályásról.

„Katáé egy tökéletes saját nevelésű karrier, amely esetben a játékos az első, mi csak arra figyelünk, hogy kapja meg a lehetőséget.

Ki kell mondani: az ő kvalitásával, státuszával, korával a következő lépcsőfoknak az ő esetében egy top 5-ös bajnokságba történő igazolásnak kell lennie, ami a klubstratégiánk része is. Közösen a játékossal szeretnénk ezt a cél elérni, a klub részéről ez nem elsősorban anyagi kérdés lesz.

Muszáj a kapukat nyitogatni, Polyák Balázs, klubunk menedzsere – akinek egyik feladata a játékos- és átigazolási politikájának a végrehajtása, különös tekintettel a nemzetközi értékesítésre – tapasztalata alapján azt sulykolja, hogy ezek egymásra épülő dolgok: muszáj eladni ahhoz, hogy komolyan vegyenek az átigazolási piacon, és egy új piac esetében kell egy úttörő is, hogy a következő potenciálisan értékesített játékos még jobb feltételekért tudjon majd távozni. Ha évente vagy két évente egy Kata Mihályt ki tudunk termelni a felnőtt futballnak, az nagyon nagy eredmény, hiszen ő a prototípusa a saját nevelésű játékosnak.”

Selei kiemelte, azokra is büszkék, akik korábban akadémistáik voltak és válogatottságig vitték.

„A futball változó, és Szuhodovszki Soma esete is ilyen. Nekünk imponáló, hogy ő is ott van a nemzeti csapatban. Ez jelenti azt, amikor értékteremtésről beszélünk. Nekünk és az akadémián dolgozóknak öröm, hogy amikor Somát a válogatottban való beilleszkedéséről kérdezik, akkor a játékos maga emeli ki, hogy szerencsére nem volt nehéz dolga, mert nagyon sok olyan labdarúgó volt ott körülötte a magyar válogatott öltözőjében, akikkel az MTK-ban, az akadémián együtt játszott, megemlítve például Szoboszlait, Schäfert, Bollát vagy Demjént.”

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC