nb1.hu

A megye I-es klub támadója elmondta, mennyire készülnek Marco Rossi felfedezettjére

A 22 éves futballista szeretne újra magasabb szinten futballozni.

A hétvégén az NB I-es és az NB II-es csapatok megkezdik a szereplésüket a MOL Magyar Kupában. A harmadik forduló programjára pillantva sokan biztosra veszik az MTK továbbjutását, mivel a kék-fehér gárda a megye I-es Gesztely otthonában vizitál. A Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei együttes 22 esztendős támadója, Kalocsai László az NB1.hu-nak elárulta, hogy fel akarják venni a versenyt a kék-fehérekkel. A másodosztályú tapasztalattal rendelkező futballista arról is beszélt, hogy szeretné letenni a névjegyét az élvonalban. 

– Hogy fogadtad, amikor kiderült, hogy az MTK-t láthatjátok vendégül?

– Mivel rajtunk kívül már csak néhány megye I-es csapat van versenyben, borítékolható volt, hogy magasabb szinten lévő ellenfelet kapunk. Örülök, hogy az MTK-val csaphatunk össze, mivel mindig jó érzés egy nívósabb együttessel megmérkőzni. Azt sem szabad elfelejteni, hogy egy kupameccs sosem lefutott, bármikor meglepheti az esélytelenebb alakulat az erősebb vetélytársát.

– Milyen reményekkel vágtok neki a vasárnap 13 órakor kezdődő összecsapásnak?

– Tisztában vagyunk az erőviszonyokkal, ettől függetlenül azt megígérhetem, hogy nem feltartott kézzel lépünk pályára. Tiszteljük ugyan a fővárosiakat, ennek ellenére szeretnénk megnehezíteni a dolgukat. Nagyon várjuk a meccset, és bízunk benne, hogy összejöhet a bravúr, vagyis a továbbjutás. Sok passzra épül a taktikánk, ezen a hétvégén sem szeretnénk változtatni. Amennyiben kiadjuk magunkból a maximumot, semmilyen szemrehányás nem érhet minket. Elszántak vagyunk, bár nagy probléma lenne, ha egy ilyen ütközet előtt bárkit is motiválni kellene.

Szegőné Németh Zsuzsanna

 

 – Az MTK-ból Kata Mihály az előző héten a szerbek elleni Eb-selejtezőn bemutatkozott a magyar válogatottban. A kikapcsolása mennyire lehet kulcskérdés?

– Jó játékosnak tartom, nem véletlenül szavazott neki bizalmat Marco Rossi, de mellette sok képzett futballistája van a fővárosiaknak, így nem igazán érdemes senkire sem külön készülni.

– Futball-lázban ég már Gesztely?

– A héten egyre többet beszélnek a szurkolóink a kupameccsről. A bajnoki mérkőzéseinkre általában 150-200 néző szokott kilátogatni, biztos vagyok benne, hogy ettől többen lesznek vasárnap. Van egy nagyjából húsz főből álló B-közepünk, amelynek a lelkes buzdításából mindig erőt meríthetünk. Szerintem a hétvégén ők is rátesznek egy lapáttal, vagyis remek hangulatban játszhatunk.

– Eddig két fordulót vettetek sikerrel az MK-ban. Hogyan összegeznéd ezeket a fellépéseket?

– A Biri elleni meccsen már a második percben hátrányba kerültünk, de ettől nem estünk össze. Hamar rendeztük a sorainkat, ennek hála 3-1-re diadalmaskodtunk. Ezt követően a Hajdúsámsont fogadtuk. Ezen a meccsen sokkal jobb teljesítményt nyújtottunk, mint a hajdúsámsoniak, így nem forgott veszélyben a továbbjutásunk, és végül 5-0-ra nyertünk.

Gesztelyi Football Club/Facebook

– A bajnokságban négy meccs után kilenc ponttal rendelkeztek, ez pedig jelenleg az ötödik helyre elegendő. A feljutás reális forgatókönyv lehet?

– Úgy érzem, erős keretünk van, emiatt esélyünk lehet a bajnoki cím megszerzésére. A nyáron nagyon átalakult az együttes, így kis túlzással az alapoktól kellett kezdeni az építkezést, ám jó úton haladunk. Én is a szezon előtt igazoltam a csapathoz. Némi félsz volt bennem a klubváltás előtt, de remekül érzem magam itt, családias közegbe kerültem. Eddig hat meccsen jutottam szóhoz, ezeken háromszor találtam be, valamint több gólpasszt kiosztottam. Sosem szoktam elégedett lenni, mindig azt keresem, hogy miben lehetne fejlődni. Sajnos Ózdon kikaptunk, bár több hátráltató körülménnyel kellett megküzdenünk, ám ezekkel nem szeretnék foglalkozni. Kicsit rutintalanok voltunk, ugyanis egy lecsorgó labdából kaptunk gólt, míg elöl a helyzeteinket nem értékesítettük.

– Ha jól sejtem, a csapatban mindenki dolgozik a labdarúgás a mellett.

– Ez így igaz, ezen a szinten nem lehet megélni csak a fociból. Én egy pékségnél vagyok kiszállító, ami azzal jár, hogy hajnali négykor kezdem a munkát, és általában reggel kilencig tart a műszakom. A csapattársaim közül akad olyan, aki pultosként keresi a kenyerét, de többen az építőiparban melóznak.

fotó: Szegőné Németh Zsuzsanna

– Korábban a Nyíregyháza színeiben harmincnégy mérkőzésen bizonyíthattál az NB II-ben. Szerinted valamikor az élvonalban is bemutatkozhatsz?

– Az életem a futball körül forog, emiatt kijelenthetem, hogy céljaim között szerepel az NB I. Korábban Zimonyi Dávid a megye I-ből már eljutott a legmagasabb osztályba, a példája mutatja, hogy nem lehetetlen küldetés ez. A csapattal hetente három edzésünk van, de emellett egyéni tréningek szerepelnek a programomban, ugyanis minél hamarabb magasabb osztályba kívánok kerülni. Egyébként a centert leszámítva a támadóharmad mindegyik posztján otthonosan érzem magam a pályán.

– A beszélgetés végén még kicsit térjünk vissza az MTK elleni kupameccshez. Mit tennétek, ha sikerülne a továbbjutás?

– Fogadalomról még nem beszélgettünk a fiúkkal, de azt kizárom, hogy például lenyírnánk a hajunkat. Arra nagyobb esélyt látok, hogy hatalmas ünneplést csapnánk, és valószínűleg mindenki szabadnapot kérne hétfőre.

Híres névadója van a pályának

Melyik megyében található Gesztely? Valószínűleg sokak bicskája beletörne ebbe a kérdésbe egy kvízműsorban, de mi segítséget nyújtunk azoknak, akik nem tudják a választ. Gesztely Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyében található község, amelynek a 2021-es adatok szerint nagyjából 2500 fő a lakossága. A futballcsapat pályájának és a település akadémiájának a névadója az a Tóth-Zele József, aki játékosként többek között az Atlético Madridban szerepelt. Visszavonulása után edzőként a Real Madrid utánpótlásában dolgozhatott, ő fedezte fel Emilio Butragueñót. Érdekesség, hogy a gesztelyi akadémián jelenleg nagyjából 500 gyerek „bontogatja a szárnyait”.

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC