nb1.hu

Paks-Fehérvár: tiszta fejjel játszottak Bognárék, Grzelak több döntő tényezőt látott – reakciók

Kiértékelték a paksiak a FTC elleni vereséget. 

A Paks 2-0-ra legyőzte a Fehérvár FC-t az NB I 6. fordulójának szombat esti mérkőzésén. A találkozót követően értékeltek a szakvezetők.

Bognár György (Paks): Szerintem megérdemelt győzelem volt. Az egész mérkőzésen be tudtuk szorítani a Fehérvár a saját térfelére. Lehetőségeink voltak már az első félidőben is. A második félidőben jöttek beadások jobbról és balról, ezáltal veszélyesebbek lettünk. Gratulálok a srácoknak, szerintem nagyon jól reagálták le a múltkori vereség utáni időszakot, illetve hogy ilyen profin álltak a mai meccshez. Ehhez kellett, hogy felvállaljuk a múlt heti hibáinkat, emiatt volt, hogy tiszta fejjel játszottunk. 

Az NB1.hu kérdésére a paksi vezetőedző elmondta, hogy a Fradi elleni vereséget követően a mentálisan nem volt-e padlón a csapat. “A mérkőzés értékelése megvolt, onnantól tisztában voltunk azzal, hogy mit rontottunk el. Kicsit több játékot gondoltunk a kelleténél. Rendeztük a sorokat. A profi futballban az, hogy egyszer kikapsz az teljesen normális, benne van; legközelebb nyersz, ez a lényeg” – mondta Bognár György. 

Bartosz Grzelak (Fehérvár): Nem voltunk elég jók ma. Sok labdát adtunk el, ez pedig alaposan megnehezíti, hogy felépítsük a támadó játékunkat. Gratulálunk az ellenfélnek, jobbak voltak. Meglepődtem azon, hogy ma milyen teljesítményt nyújtottunk. Benne vagyunk egy folyamatban, de ha jó csapat akarunk lenni, akkor el kell érni egy stabil szintet, amit hétről hétre tudunk hozni. Azt gondolom, hogy több lehetőségünk volt, mint az ellenfélnek, de nem tudtunk vele élni. A döntés nem az enyém a folytatásról, de amilyen sok változás történt nyáron, tudtuk, hogy nem a bajnokság elején leszünk. Tudtuk, hogy minden meccsen meg kell keményen dolgoznunk a pontokért. Ez egy hosszú távú projekt. 

Az NB1.hu arra volt kíváncsi, hogy a fehérvári edző szerint mi volt a döntő tényező a találkozón.

“Sok lövésünk volt, ami nem találta el az ellenfél kapuját, volt egy kapufánk, volt egy tizenegyes szituáció. Ki kell elemezni a szituációkat. A helyzeteket be kell lőni, hátul meg nem szabad gól kapni. Ezen múlik a győzelem” –  mondta Grzelak.

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC