nb1.hu

Újabb bravúr: a Slovan után a bajnokot is legyőzte a DAC

Trencsén - Ezúttal Trencsénben nyert László Csaba csapata.

Két hónap után ismét idegenben lépett pályára a DAC, a dunaszerdahelyiek a trencséni AS otthonában akarták folytatni a november 6 óta veretlenségi sorozatukat. Érdekesség, hogy ez a sorozat éppen a bajnoki címvédő házigazdák ellen kezdődött a DAC Aréna avató meccsén.

 

A Slovan elleni fantasztikus győzelem biztosan feldobta László Csaba tanítványait, akik annak ellenére, hogy eddigi kilenc fellépésükön egyetlen pontot sem szereztek Trencsénben, hamar megszerezték a vezetést: Pacinda lépett ki a védők közül és a hosszú alsóba helyezte a labdát (0-1).

 

A hazaiak egyébként műfüves pályán játszák a bajnokijaikat, mindez azonban nem zavarta meg a sárga-kék labdarúgókat, akik hősiesen állták a hazai rohamokat, miközben amikor kellett a szerencse is melléjük szegődött. Az 56. percben pédául Beridze tört be a tizenhatoson belülre, mögötte teljesen üresen érkezett a csapattársa, ő azonban középre lőtt, Davis azonban óriási gólhelyzetben mentett előle, és ugyenezt tette Adekunle kilépésekor is a 74. minutumban.

 

László Csaba cserélt, Vida Krisztopher helyére Michalik állt be, és ha nehezen is, de sikerült megtartani az egygólos előnyt. Győzelmével a DAC fellépett a hatodik helyre, 31 ponttal a 6., a Trencsén 35 egységgel a negyedik.

 

Szalai Ádám csúcsformában: 2 gól 15 perc alatt – videó! – NB1.hu

Szalai Ádám csúcsformában: 2 gól 15 perc alatt – videó!

 

 

 

Trencséni AS – Dunaszerdahelyi AC 0-1 (0-1)

Gólszerző: Pacinda (14.)

 

AS Trenn: Semrinec – Skovajsa, Klescík, Lawrence, R.Klooster (Mance, 75.) – Zubairu – Paur, Ubbink – Kvocera (Adekunle, 62.), Janga, Beridze. 

 

FC DAC 1904: Slávik – Davis, Huk, Zivkovic, Satka – Ljubicic, Lupták, K. Vida (Michalik, 77.), Aluku, Pacinda (Brasen, 61.) – Sarr (Pambou, 84.). 

Sárga lap: Lawrebce (36), Paur (64.) ill. Zivkovic (16.), Sarr (76.), Pambou (89.)

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC