nb1.hu

Balatonfüred: 3 nemzetközi szabványú pálya épül

Kúttal oldják meg a locsolást, új fiúk az első edzésen.

Közel félmilliárd forintból épül három nemzetközi szabványú futballpálya a füredi futballcsapat égisze alatt. A beruházás ősszel fejeződik be – jelentette a veol.hu.
 
A pályák TAO támogatásból épülnek, és Csákvári Tamás elnök elmondása szerint most tartanak a megvalósítás utolsó szakaszában, ottjártunkkor a földmunkákat végezte a kivitelező. Megtudtuk azt is, hogy reményeik szerint a műfüves pálya július elejére, míg az élőfüves pályák, amint a terület vízellátásának gondjai megoldódnak, feltehetően ősz elejére készülhetnek el.
 
 

VEOL – Három vadonatúj pályával gyarapodik a Balatonfüredi FC

Két nemzetközi szabványú, villanyvilágítással ellátott élőfüves pálya és egy szintén szabvány villanyvilágítással ellátott műfüves pálya kivitelezése van folyamatban – mondta a beruházás helyszínén a Naplónak Csákvári Tamás, a Balatonfüredi FC elnöke. – A terület a 71-es főút mellett, a centerpályánktól néhány száz méterre található, és az önkormányzat tulajdonában van.

 
Az elnök kérdésünkre kijelentette, amikor biztos vízhozamot tudnak garantálni, akkor lehet az élőfüvet telepíteni. Nem kevés, napi 30 köbméter vízre van szükség, ám természetesen mindez időjárásfüggő is. Mindezt vezetékes vízből költséges lenne megoldani, ezért kúttal oldják meg a vízellátást.
 
A tervek szerint az épülő futballpályákon tartja majd edzéseit a klub felnőtt, NB III-as csapata és az utánpótlás is. Utóbbiak bajnoki mérkőzései is az új helyen lesznek lejátszva, ezzel is tehermentesítve a mostani centerpályát. 
 
ÍME, A BALATONFÜRED KEDD ESTI BEJELENTÉSE:
 
"A mai napon csapatunk megkezdte a felkészülést a 2022/2023-as bajnoki szezonra.
 
A tavalyi idény végére sikeresen megőriztük harmadosztályú tagságunkat, így az előttünk álló szezonban ismét az NBIII-as bajnokság küzdelmeiben veszünk részt.
 
A nyár első edzésén a régi játékosok mellett új arcok is megjelentek, több próbázó is lehetőséget kapott a bizonyításra.
 
űA játékoskeretben történő és a csapatot illető egyéb változásokról a továbbiakban tájékoztatni fogjuk kedves szurkolóinkat.
 
Az első edzőmérkőzést a tervek szerint 2022. július 2.-án (szombaton) fogjuk játszani, Ajkán."
 
FRISSÍTÉS: CSÜTÖRTÖK 17.42 Balatonfüredi pályaépítések: újabb részletek – reakciók Részletek a linkre kattintva érhetőek el.

Kipróbálnád a sportfogadást? A legjobb helyen jársz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC