nb1.hu

Ukrajnából igazolt a Keleti-csoport bajnokesélyese

Van egy távozó is.

Honlapunk már december 6-án jelezte, hogy Ukrajnából igazolhat a Kelti-csoport listavezetője, a Kazincbarcika. A jelzett időpontban ezt írtuk:
 
„Honlapunk úgy tudja, esély van arra, hogy a télen két további, Ukrajnában született játékos is a feljutásra esélyes gárdához kerüljön. Az egyik futballista a 29 éves és balszélső Vasyl Pynyashko, a másik a szintén 29 éves, középső középpályás Viktor Ryashko.
 
Mindketten az FK Ungvár játékosai, Pynyashko értéke 250 ezer euró, míg Ryashko 75 ezer euróét ér a Transfermarkt szerint.”
 
ÍME, A KAZINCBARCIKA BEJELENTÉSE, MAGYAROSÍTOTT NEVEKKEL:
 
„A héten megkezdte felkészülést az NB3-as bajnokság tavaszi szezonjára a Kolorcity Kazincbarcika SC. A téli pihenőt követő első edzés névsorában nemcsak az ismerős játékosokkal, hanem két új labdarúgóval is találkozhattunk.
 
A csapathoz Pinyaskó László és Rjasko Viktor csatlakoztak, mint érkezők, így ma már két új igazolásról tudunk hírt adni. A huszonkilenc esztendős futballisták az ukrán másodosztályban szereplő FC Uzhgorod csapatától igazoltak Kazincbarcikára. Rjasko Viktor mint védekező középpályás számos az ukrán bajnokságokban szereplő első és másodosztályú együttest erősített, sőt a 2015/2016-os magyar bajnoki idényben az akkor még NB1-es Balmaz Kamilla Gyógyfürdő tavaszi játékoskeretének is tagja volt, valamint játszott a Hatvan, a Cigánd és az Eger csapataiban is. A több poszton bevethető Pinyaskó László leginkább, mint szélső támadó számítunk tavasszal a Kazincbarcika mérkőzésein. A labdarúgó korábban Ukrajnában töltötte pályafutása nagy részét, ahol javarészt első és második vonalban szereplő kluboknál játszott (FK Minaj, FK Serednye), illetve a szlovák bajnokságban is pályára lépett már, februártól pedig a Kazincbarcika színeiben is bizonyíthat.
 
A két érkező mellett egy távozó játékosról is beszámolhatunk: Kálmán Szilárddal közös megegyezéssel bontott szerződést a Kolorcity Kazincbarcika SC. A huszonnégy éves játékos nyáron érkezett csapatunkhoz, ahol tizenhat mérkőzésen szerepelt, ebből három alkalommal volt kezdő és tizenháromszor lépett pályára csereként. A labdarúgó az itt töltött fél év alatt öt gólt szerzett a Barcika színeiben, kétszer volt eredményes a bajnokságban, illetve háromszor a MOL Magyar Kupa mérkőzésein. Kálmán Szilárd több játéklehetőség reményében távozik Kazincbarcikáról, további sikereket és sérülésmentes szezonokat kívánunk neki.”

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC