nb1.hu

Rendhagyó sajtótájékoztatót tartott a Dunaújváros

Hivatalos bejelentés.

A Dunaújváros közleménye:
 
"A mai délelőtt klubunk megtartotta rendhagyó sajtótájékoztatóját. Felnőtt együttesünket Varga Balázs vezetőedző és Dorogi Renátó játékos képviselte.
 
Csapatunk kisebb problémákkal küszködött az elmúlt időkben, ezért közös megegyezés alapján elmaradt a vasárnapra tervezett, Paks II. elleni bajnoki mérkőzés. Ezúttal viszont újult erővel már hazai pályán fogunk pályára lépni, vasárnap: ellenfelünk a Dabas-Gyón lesz. Gárdánk képviselőit arra kértük, értékeljék az elmúlt időszakot és mondják el várakozásaikat a következő fordulóval kapcsolatban.
 
Balázs és Renót a sajtó munkatársai kérdezték.
 
Nehéz időszak van a hátad mögött. Te is így gondolod?
 
– A betegségnek egyáltalán nem örültem, hét-nyolc napig hőemelkedéssel és lázzal küszködtem. Nem tudtam fizikailag rendelkezésre állni, tíz napig karanténban kellett lennünk a családommal. Három mérkőzésen voltam távol, nélkülem kellett megoldania a csapatnak: semmikép nem mondanám jónak azt, hogy prezentációkkal és telefonbeszélgetésekkel tudtam a csapat hasznára lenni, de nem tudtam mást csinálni. Véleményem szerint a jelenlétem hiánya pár pontban került, szerintem nem jött ideálisan ez a sérülés- és betegséghullám. A Vác ellen sajnos az imént említett problémáknak a gyümölcsét láthattuk.
 
Értékelnéd az elmúlt fordulókat?
 
– Igazából a csapat és a stáb is nagyon profin áll a dolgokhoz, ezügyben nincs hiányérzetem az egész eddigi szezont nézve. Balázs sajnos nem volt hetekig, próbáltuk ugyanúgy elvégezni az edzésmunkákat: dinamikusan és hasznosan. A mester is említette, hogy volt kisebb sérülés- és betegséghullám csapaton belül. A Vác ellen volt olyan játékos aki nem volt százszázalékos állapotban, mégis vállalta a játékot. Nehezebb volt hozzáállni a legutolsó találkozóhoz, ezek végett.
 
Milyen elvárásaid vannak a következő mérkőzésekkel kapcsolatban?
 
– Mindenképpen győzni szeretnénk, itthon nincs más célunk nem is lehet. Az előttünk álló hat mérkőzést makulátlanul szeretnénk lehozni, de ez nem lesz egyszerű. A felfogásunk nem fog változni a Dabas-Gyón ellen sem: tudjuk, hogy egy defenzív csapat akik képesek meglepetést okozni. Amit a csapatomtól látni szeretnék, hogy győzni akar és helyzeteket kialakítva többgólos győzelmet arat vasárnap. Bízok abban, hogy a támadóink mentalitása megváltozik, s gólra törőbb játékot láthatunk tőlük. A támadásvezetéseinkre és a rögzített játékhelyzetre nagyon oda kell figyelnünk a továbbiakban: a büntetők értékesítése, mellett több lövésre és egyéni megoldásra van szükségünk ahhoz, hogy eredményességünk gördülékeny legyen.
 
Mit vársz a következő mérkőzéstől?
 
– Nem elég ha kialakítjuk a helyzetet, értékesítünk is kell azt! Tudjuk, masszív csapat a Gyón: a koncentrációnak és az akaratosságnak megint maximálisan a helyén kell lenni. Mindig van egy fajta nyomás rajtam, amit szerencsére jól kezelek, jobban tudok teljesíteni, ha van rajtam egy kis teher. A szakmai stáb és a velük érkezett stílus áll hozzám a legközelebb. Megtaláltam a helyem a pálya tengelyében és nagyon szeretek ebben a játékrendszerben játszani. Magabiztosan és sikerre éhesen várjuk az újabb fordulót is!"

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC