nb1.hu

Újpest-Hidasnémeti: a legkönnyebb dolgokban van a legtöbb hiba – reakció

Visszanézhetőek a gólok.

AZ ÚJPEST BESZÁMOLÓJA:
 
,,Már az első félidőben kialakult a végeredmény
 
Az NB III hétközi fordulóját már-már tavaszias napsütés fogadta a Szusza Ferenc Stadionban, így igazi futballidőben kezdték meg a bajnokit a csapatok.
 
Jó iramban indult a találkozó, nem is kellett sokat várni az első helyzetekre, már az 1. percben Szűcs Áron került remek lövőhelyzetbe, de a lökete középre ment, így nem kellett a hidasnémetiek kapusával bravúrral bemutatkoznia a Szuszában. Nem úgy a másik oldalon alig 2 perccel később, amikor a vendégek 15-öse egy remek szabadrúgással célozta meg kapunkat, de Hámori egy gyönyörű vetődéssel szögletre ütötte a játékszert. Még nem jártunk az első negyedóra végén, amikor mi is jó pozícióból végezhettünk el pontrúgást, Stieber András állt a labda mögé és pazarul tekert a jobb felsőbe. A vezetés tudatában is mentünk tovább előre, de ez lehetőségekben nem tudott kibontakozni, mert az utolsó passzokba rendre hiba csúszott. Ellenfelünk ritkán jutott el a tizenhatosunkig, akkor is legtöbbször mélységi indítással próbálkoztak átjátszva a középpályát. A 35. percben egy újabb szabadrúgás után veszélyeztettünk, ekkor Radosevic Ognjen fejese kerülte el a kaput. 7 perccel később aztán már nem tévesztett célt, igaz, hogy ennél a szituációnál a lábbal kellett beterelnie a centerezést az kapu üresen tátongó felébe. A szünetig már nem változott az eredmény, így kétgólos vezetés tudatában mehettünk a pihenőre.
 
A második félidő is hasonlóan kezdődött, talán kicsit hátrébb is hoztuk a védelmi sorokat, így többször volt a mi térfelünkön a labda, mint az első 45 perc ezen szakaszában. Az 55. percben mégis megint mi kerültünk ziccerbe, de Nagy Zsolt már kicsit kisodródott és a tekerése elkerülte a célterületet. Mindkét vezetőedző cserékkel próbálta meg felrázni csapatát, a vendégek rövid időn belül kettőt változtattak, mi pedig az egyik gólszerzőnket, Radosevicet „kaptuk le” a pályáról és jött a helyére Varga György, aki néhány minutummal később kétszer is megcélozta Málik Mihály kapuját, de a hálóőr mindkétszer magabiztosan fogta a próbálkozást. Negyedórával a vége előtt még Kenyeresnek volt egy lehetősége, de ő sem találta el jól a labdát.
 
Mindent egybevetve megérdemelten tartottuk itthon a három pontot, még akkor is, ha a második félidő sokkal kiegyenlítettebb játékot hozott. Gyakorlatilag nem engedtük komoly helyzetig a Hidasnémeti együttesét, mi pedig az első játékrészben kialakítottuk a végeredményt.
 
A lefújást követően a srácok vezetőedzője, Mundi Viktor értékelte a találkozót:
 
„Nyertünk, de nem lehetünk elégedettek, mert rengeteg technikai hibával játszottunk. Véleményem szerint abban hibázunk a legtöbbet, ami legkönnyebb. Gyönyörűen kialakítjuk a mozgásokat, viszont a passzoknál, ami a legegyszerűbb a futballban, abban ma nem álltunk a helyzet magaslatán. Tetszett azonban a csapat letámadása, az, hogy ezt bírtuk a lefújásig, és magabiztosan lehoztuk gól nélkül a 90 percet. Ugyan az ellenfélnek is voltak jó peridósai, de a ziccereket mi tudtuk kialakítani, úgyhogy akár nagyobb gólkülönbség is lehetett volna a két együttes között.”
 
NB III. Keleti csoport 13. forduló
 
Újpest FC II. – Hidasnémeti VSC 2-0
 
Gólszerzők: Stieber András 14’, Radosevic Ognjen 42’
 
Hámori Tamás – Kovács Dominik – Eckl Patrick – Benyó Imre (Bóna Marcel 83’) – Szűcs Áron (Szabó Bence 83’) – Kenyeres Máté – Mucsányi Márk (Nagy Zsolt 46’) – Radosevic Ognjen – Bíró Márk – Fehér Csanád – Stieber András (Simeon Ajanah-Chinedu 84’)
 
A következő fordulóban a putnoki Várady Béla Sportközpontban lépünk pályára vasárnap, azaz október 24-én 13 órától a Putnok FC csapata ellen."
 
A gólok 16.05-től és 43.50-től tekinthetőek meg:

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC