nb1.hu

Keleti csoport: pokolból vissza a mennybe?

Márciusban jöhet a bajnoki döntő.

Az NB III-ban szereplő együttesek huszonegy meccset pipáltak ki 2020-ban. A Keleti csoportban a Tiszakécske és a Jászberény küzdhet meg egymással a feljutásért. A listavezető tiszakécskeiek és a második helyen álló jászberényiek is csupán kétszer szenvedtek eddig vereséget. Jelen állás szerint a Jászberény március 14-én látja vendégül a Tiszakécskét, valószínűleg sorsdöntő lesz ez az ütközet.
 
A Tiszakécske egyébként a 2019/2020-as idényben még az NB II-ben szerepelt. Nyilas Elek szakmai igazgató elmondta, hogy az igazolások során már a másodosztályú szereplés is a szemük előtt fog lebegni. 
 
A bronzéremre az Eger és a BVSC is jó eséllyel pályázik, de a Füzesgyarmat helyzete sem tűnik reménytelennek. Hátul a Mezőkövesd második csapata nem éppen ideális helyzetből várhatja a folytatást. A kövesdieket leszámítva eléggé sűrű a mezőny, ezt támasztja alá, hogy a 19. Sajóbábonyt csupán öt egység választja el a 14. Putnoktól. 
 
A Gyöngyös zsinórban három győzelemmel zárta az évet, ennek köszönhetően bizakodva várhatja a 2021-es évet. A tizedik pozícióban tanyázó Tiszafüred sokat köszönhet Kalmár Ferencnek, aki húsz gólt termelt eddig. Érdekesség, hogy a tiszafürediek 39-szer mattolták az ellenfeleket, vagyis a csapat találatainak több mint a felét a 30 éves gólvágó szerezte. 
 
Ha minden a tervek szerint alakul, az NB III-ban február 28-án folytatódik a csata. 
 
A Közép csoportról szóló elemzésünk erre a linkre kattintva érhető el. A Nyugati csoportról szóló elemzésünk erre a linkre kattintva érhető el

 
Az aktuális állás:

(null)

(null)

 

 

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC