nb1.hu

Másfél év pihenő után tért vissza a Honvéd egykori játékosa

Eddig jó döntésnek bizonyult a kinevezése.

A Digi Sport nb3.hu-nak küldött közleménye
 
"Az NB III Nyugati csoportjában szereplő Balatonfüredi FC újoncként 1 pontot szerzett az első hét fordulóban. A klub vezetői ekkor döntöttek az edzőcsere mellett, ami után Borgulya István váltotta Sowunmi Thomast a kispadon. A Reggeli Start stábja meglátogatta a Honvéd korábbi csatárát.  
 
„Nagyon boldogan elvállaltam, mivel már másfél éve pihentem. Próbálom benntartani a csapatot.” – mesélt a szeptemberi felkérésről Borgulya István, aki előtte hét évig volt az Ikarus vezetőedzője, amellyel BLSZ-bajnokságot is nyert.
 
A Honvéd korábbi támadója edzői hitvallásáról is beszélt: „Nem szeretnék olyan edző lenni, aki átment a másik oldalra, és akkor ő csak edző… Azt is szeretem, ha a játékosom tudja, hol a határ, mennyit engedhet meg magának.”
 
A Balatonfüredi FC NB III-as csapata jelenleg 16. helyen áll a 20 csapatos bajnokságban, két ponttal megelőzve a legjobb kieső helyen álló Ménfőcsanakot. Meglévő 14 pontjából 13-at Borgulya Istvánnal gyűjtött a csapat, amely a Szabadkikötő elleni meccsén a 93. percben még 4-3-ra vezetett, de a 94. és a 95. percben esett gólokkal 4-5 lett az eredmény füredi szempontból. Majd jött később a Veszprém elleni 2-2-es meccs. Innentől újra Borgulya Istváné a szó: „A 96. percben egy szerencsétlen öngóllal egyenlített az ellenfél. Nehéz feldolgozni, de mivel régóta a futballban vagyok, tudom, hogy minden megtörténhet, nem is szoktam mérkőzés után idegesen reagálni az öltözőben. Próbálom átgondolni, és akkor egy-két nap után teljesen higgadtan látom a dolgokat. És így, hogy a 96. percben 2-2 lett, így is pozitívan látom a dolgot, mert nem csak azt az egy szituációt nézem, hanem az egész mérkőzést, amiben szenzációsak voltak a srácok.”
 
Borgulya István Pro-licences trénerként szeretne feljebb lépni, elmondása szerint ezt a Balatonfüreddel sem tartja kizártnak. Úgy gondolja, hogy „ha az ismeretség és a tudás megvan, akkor könnyebben el tudsz helyezkedni, kicsit nehezebben, ha nincs tudás, de van ismeretség. És ha csak a tudás? Szerintem akkor is el tudsz. Jó, Magyarországon vagyunk, az ismeretség nagyon sokat számít, de nem csak a labdarúgásban, hanem az egész életben.”

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC