nb1.hu

Jászberény-Kecskemét: újak és próbázók az edzőmeccsen

Egy mérkőzés, két tudósítás.

Jászberényi FC-Kecskeméti TE 2-3 (1-1)
 
Az NB III-as rajtra készülő Jászberény a Kecskeméttel vívott edzőmeccset. Az öt gólt hozó összecsapást a jászberényiek weboldala így foglalta össze:
 
"Ma kora este, rekkenő hőségben lejátszotta első nyári felkészülési mérkőzését csapatunk. Vendégünk a szintén harmadosztályú, a 2020-21-es idényben feljutási reményeket szövögető Kecskemét volt.
 
Ezen a találkozón mutatkozott be csapatunkban a június közepén szerződtetett Gergely Péter és Gábor Lukács, illetve a héten próbajátékon lévő Lőrincz Attila és Nyolcas Máté. Szinte új fiúként köszönthették szurkolóink a tavaly májusban keresztszalag-szakadást szenvedett, s az elmúlt bajnoki esztendőt teljes egészében kihagyó, mára viszont teljesen felépült Szanyi Krisztiánt is.
 
Ugyanakkor a lelátón is több olyan játékos foglalt helyet, akikkel előrehaladott tárgyalást folytatnak vezetőink, s holnap bekapcsolódnak a közös munkába. A vendégeknél kezdőben kapott helyet a nyáron éppen tőlünk távozó Ludasi Martin.
 
35. perc: Szemere Balázst buktatta a tizenegyes pontot Urbán, a jogos büntetőt Süttő keményen a léc alá vágta, 1-0.
 
43. perc: Károly bal oldali kis szöglete után Popgeorgiev a tizenhatos sarkánál csinált egy cselt befelé, majd jobbal kilőtte a hosszú felső sarkot, 1-1.
 
A szünetben mindkét csapat szinte teljes sort cserélt.
 
50. perc: Szalai remekül lépett ki a jobbösszekötő helyén, jó tempóban kapta a labdát, s 10 méterről a léc alá bombázott, 1-2.
 
65. perc: Papp P. adta el a labdát a tizenhatos előterében, Szalai lecsapott rá, majd egy igazítás után, középről, 18 méterről a jobb sarokba lőtt, 1-3.
 
80. perc: Gábor Lukács bolondította meg a kecskeméti védőket a bal oldalon, egészen az ötös sarkáig cselezte magát, majd egy leheletfinom mozdulattal a hosszú alsóba helyezett, 2-3.
 
86. perc: Nagy Szabolcs addig forgolódott a kecskeméti tizenhatos előterében, míg kicsikart magának egy lövőhelyzetet, 16 méteres bombáját a jobb kapufa hárította."
 
A Kecskemét hivatalos weboldalának a beszámolója:
 
"A nagy meleg ellenére jó iramban kezdődött a mérkőzés, mindkét csapat bátor játékra törekedett. Az első lövés Asztalosé volt, majd Urbán lövése halt el a blokkban egy szöglet után, amit aztán két hazai lehetőség követett, Lékainak azonban nem kellett védenie. Jó 20 perc elteltével Grünvald ziccere maradt ki, majd Pantelisz beadása után Tóth lőtt fölé közelről. A 31. percben már Pantelisz tesztelte a kapust, majd egy közvetett szabadrúgást Károly próbált laposan a kapuba préselni, az ekkor folyamatosan érkező kecskeméti rohamokat Ludasi mellé pattogó, balos átlövése zárta. A 36. percben erősen véleményesnek mondható büntetőt fújt be a hazaiaknak a játékvezető, amiből meg is szerezte a vezetést a Jászberény (1-0). Ennek ellenére nem tört meg a lendületünk, Pantelisz, Asztalos és Károly is lövéssel próbálkozott, végül a 45. percben ki is egyenlítettünk: egy kis szöglet után Pantelisz húzott befelé, majd jobbal a hosszú felsőbe lőtt (1-1).
 
Szünetben gyakorlatilag teljes sort cserélt mindkét együttes, nálunk is beálltak a fiatalok. Kevesebb helyzetünk adódott ugyan, de ezeket kíméletlenül kihasználtuk, köszönhetően Szalai Józsefnek. Ifjú támadónk előbb az 51. percben lépett be jól a tizenhatoson belülre, majd pókhálózta ki a hosszú felsőt (1-2), 10 minutummal később aztán egy labdaszerzést, illetve jó cseleket követően 16-ról lőtt a jobb alsóba (1-3). Az ivószünet után azért fáradni látszott már megfiatalított csapatunk, de a kapuban szenzációs napot fogott ki Mészáros Dávid, aki szabadrúgást, távoli bombát, illetve ziccert is fogott a hajrában, az utolsó pillanatokban ráadásul a kapufa is vele volt, így a szépítés ugyan sikerült a hazaiaknak, de egyenlíteni már nem tudtak. "
 
Jászberényi FC-Kecskeméti TE 2-3 (1-1)
200 néző, vezette: Pikó Attila
JFC: Csutorka – Micskó, Szanyi, Drávucz, Süttő – László – Szemere, Gergely, Lőrincz, Gábor – Pálinkás. Edző: Német Gyula.
II. félidő: Csutorka – Szabó T., Papp P., Ágoston, Süttő (Nyolcas) – Palcsó – Balogh B., Kurunczi, Lőrincz (Gábor), Borics – Nagy Sz.
KTE: Lékai – Erdős, Gál Sz., Urbán, Grünwald – Asztalos – Daróczi, Ludasi, Károly, Popgeorgiev – Tóth B. Edző: Gombos Zsolt.
II. félidőben pályára lépett: Mészáros D. (kapus), Szalai J., Gyarmati, Bodor, Vágó L., Edmilson, Karagó, Tomisic, Fehér.
 

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC