nb1.hu

Putnok: edzőváltás

Hivatalos bejelentés.

ÍME, A PUTNOK HIVATALOS BEJELENTÉSE:
 
,,NAGY CSABA TÁVOZIK, ÚJ EDZŐVEL INDUL A FELKÉSZÜLÉS
 
Már korábban eldőlt, de most vált teljesen hivatalossá, hogy nem Nagy Csaba lesz a Putnok FC vezetőedzője a 2020/21-es idényben. Ez egyben azt is jelenti, hogy a 2020. június 25-én induló felkészülést már nem vele kezdi meg a csapat. Hamarosan az is nyilvánossá válik, hogy ki lesz Csaba utódja a csapat kispadján.
 
EGY ÉV ALATT A HARMADIK EDZŐVÁLTÁS PUTNOKON
 
Nagy Csaba több ízben is volt a Putnok FC játékosa mielőtt 2019. telén a szakmai stáb tagja lett. Fél évig Koszta Péter asszisztens edzőjeként dolgozott miután Zabos Attila a KBSC FC együtteséhez távozott. Tavaly nyáron Koszta Péter évtizedes vezetőedzői pályafutása lezárultával (szakmai igazgató lett) Kriston István lett csapatunk edzője, Nagy Csaba pedig pályaedzőként segítette az Ő munkáját. Idén januárban Pilu az NBI-es Debreceni VSC szakmai stábjának tagja lett, a megüresedő edzői posztra pedig Nagy Csabát kérte fel a Putnok vezetősége.
 

Máris meglehet a Lokitól elküldött edző új csapata

 

 
KIVÁLÓ CSAPAT JÖTT ÖSSZE
 
A késői tavaszi idénykezdés miatt 8 hetes téli felkészülés várt a csapatra, melyet Nagy Csaba irányításával becsületesen végig csinált a csapat. A csapat, amelyben rengeteg változás történt a téli átigazolási időszakban, 9-en távoztak és 8-an érkeztek a keretbe. Csabinak kis túlzással új csapatot kellett építenie, de a hosszúra nyúló felkészülés viszont sokat segített ebben, sőt arra is jó volt, hogy jobban megismerhesse játékosait. Egy fiatal, lendületes, a támadófocit erőltető gárdát alakított ki Koszta Péter szakmai iránymutatásai mellett. A labdarúgásban oly fontos csapategység rekord idő alatt kialakult és ez már a felkészülés alatt is megmutatkozott az elért eredményekben. 
 
SIKERES SZEZONNYITÓ
 
A március 8-i bajnoki rajt előtt nagy volt az izgalom, de sikerült egy szemfüles Katona Bence góllal legyőzni a masszív Balassagyarmatot. Egy héttel később pedig a Tiszaújvárost is legyőztük idegenben 3-1 arányban. Aztán jött a hír, hogy a koronavírus járvány miatt felfüggesztik a bajnokságot… Később az MLSZ döntött a szezon lezárásáról is, így soha nem tudhatjuk meg, hogy mire lett volna képes ez a fiatal, jól összerakott gárda…
 
NAGY CSABA DÖNTÖTT
 
A Putnok FC vezetőedzője kezdeményezte a szerződése felbontását, távozik csapatunk éléről. Hogy mi áll a döntés hátterében, arról őt magát kérdeztük.
 
Egész biztos sokakat meglep a hír, hogy az előttünk álló szezonban már nem Te leszel a Putnok FC vezetőedzője. Mi az oka a távozásodnak?
 
NAGY CSABA: Az élet úgy hozta, hogy lehetőségünk nyílt egy másik településre költözni. Hamarosan megszületik a kislányunk, így a jól megszokott kis panel lakásunk, már kicsi lett volna ötünk számára. Elsősorban gyermekeink jövőjét szem előtt tartva született meg ez a nehéz döntés, hogy elköltöztünk szülővárosunkból, de szeretnénk Nekik minden lehetőséget megadni az előttük álló években, ami ahhoz kell, hogy sikeresek legyenek a nagyvilágban. Mindezt úgy, hogy közel legyenek hozzánk. Nagyon nehéz döntés volt….
 
A költözést követően mik a terveid a sportélet kapcsán? A putnoki edzősködés mellett a Gesztely Megye I-es csapatában futballoztál. Az új lakóhelyeden tervezed-e a pályafutásod folytatását játékosként vagy akár edzőként?
 
NAGY CSABA: Az elmúlt hónapokban a kialakult helyzet miatt a sportolás a futásban merült ki. Hiányzik az a miliő, ami a labdarúgást övezi, de most így sokkal több idő marad a családra. Költözést követően egyelőre nem tervezem, hogy játékosként vagy edzőként szerepet vállaljak, mert szeretném, ha a beilleszkedésünk zökkenőmentesen megtörténne, ehhez viszont az kell, hogy minél több időt tölthessek a családommal. Idővel biztosan fogok rá alkalmat találni, mivel a sport az életem része. 
 
Gyermekkorod óta Putnokon élsz, évekig futballoztál városunkban, dolgoztál a csapat mellett pályaedzőként és vezetőedzőként is. Milyen érzések kavarognak benned ha visszatekintesz az elmúlt időszakra?
 
NAGY CSABA: Rengeteg olyan emlékezetes élmény, amit soha nem fogok elfelejteni. A felnőtt pályafutásomat aktív labdarúgóként szinte végig itt töltöttem, itt kezdtem el edzőként a gyerekekkel foglalkozni és jutottam el a felnőtt gárdáig. Csak köszönettel tartozok Putnoknak, annak a településnek, aki hitt bennem és lehetőséget nyújtott számomra. Szeretném megköszönni Tamás Barnabás Polgármester Úrnak, hogy mindig támogatott és patronált. Köszönöm Koszta Péter szakmai igazgatónak azt a rengeteg segítséget, amit Tőle a sport és az élet területén kaptam, akivel játékosként és edzőként is együtt dolgozhattam. Kepecz Zsoltnak azt az áldozatos és precíz munkáját, ami lehetővé teszi, hogy a csapat körül minden flottul működjön. Boros Zolikának, azt a kitartó és fáradságot nem tűrő munkát, ami nélkül mindenkinek sokkal nehezebb lenne.
 
Mit üzennél a Putnok FC játékosainak és szurkolóinak így „búcsúzóul”?
 
NAGY CSABA: Srácok! Az elmúlt időszakról csakis a legjobbakat tudom említeni, mert olyan sportemberekkel dolgozhattam együtt, akik mindent megtettek a siker érdekében! A edzésmunkátoktól a bajnoki mérkőzéseken mutatott teljesítményetekig mindenre és mindenkire nagyon büszke vagyok és engem ért a megtiszteltetés, hogy Veletek dolgozhattam! Kívánok Nektek az elkövetkezendő időszakban kitartást, jó edzésmunkát, egészséget, sikerekben és pontokban gazdag új bajnoki szezont! A szurkolóknak pedig azt üzenném, hogy mindig legyenek a játékosok mellett, jóban-rosszban, mert Ti vagytok a 12. játékosok a pályán! Hajrá Putnok!
 
MINDEN SZÓ A KÖSZÖNETÉ
 
Csabi szívhez szóló gondolatai után nehéz “megszólalni”, de a Putnok FC vezetősége, szurkolói és természetesen játékosai nevében csak a köszönetnyilvánítás szavaival tudunk élni…
 
Köszönjük, hogy játékosként, pályaedzőként, vezetőedzőként részese voltál a Putnok csapatának…
Köszönjük, hogy egy kiváló, egységes csapat építésének voltál az alapköve…
Köszönjük, hogy emberségeddel, személyiségeddel nyugodt, kiegyensúlyozott közeget teremtettél a csapat körül…
Köszönjük, hogy tudásod legjavával, hozzáállásoddal és extra motiváltságoddal segítetted együttesünket…
Köszönjük mikor biztattál minket és azt is, amikor ledorgáltál minket…
Köszönjük, hogy a mérkőzés 99%-át végigkiabáltad értünk, a jó eredmények eléréséért…
Köszönjük mindazt amit képviselsz és…
Tiszta szívből kívánjuk, hogy e nehéz döntés után a családoddal együtt megtaláld a számításaidat új lakóhelyeden, munkahelyeden és leendő futballcsapatodnál… Mert hogy ez utóbbi is lesz, abban biztosak vagyunk…
 
Búcsúzni nem fogunk, mert Te, Ti mindig örökre putnokiak maradtok, az emlékek, a családotok, a barátok mindig ide fognak kötni…
 
MINDENT KÖSZÖNÜNK!!!
 
HAJRÁ NAGY CSABI!!! HAJRÁ PUTNOK!!!"

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC