nb1.hu

Kozármisleny: visszatérés

Hivatalos bejelentés.

ÍME A KOZÁRMISLENY BEJELENTÉSE:
 
,,Az NB I, NB II és NB III-ban található csapatok zöméhez hasonlóan mi is megkezdtük a kiscsoportos edzéseket, rendkívül szigorú egészségügyi óvintézkedések mellett.
 
Az elmúlt hetekben játékosaink otthonaikban, a stáb által elküldött edzésterv alapján igyekeztek formában maradni.  Erre azért van szükség, mert információink, illetve a nemzetközi és az európai labdarúgó-szövetség törekvései szerint a labdarúgó bajnokságokat be szeretnék majd fejezni, így felnőtt sportolóink nem engedhetik meg maguknak, hogy fizikálisan leépüljenek a veszélyhelyzet alatt. Egy teljes leállás után több hónap kellene számukra az erőnlét és a forma visszanyeréséhez, nekünk pedig valószínűleg maximum néhány hét áll majd rendelkezésünkre.
 
A rendkívül szigorú előírások mellett felnőtt csapatunk mikrocsoportokban elkezdett együtt tréningezni, szinten tartani.
 
Nagyon fontos, speciális egészségügyi előírásoknak kell megfelelni az egy órás edzések során, hogy elkerüljük a kockázatokat! Egyszerre csak 4 játékos lehet a pályán (2-2 egy térfélen), akiknek egymástól 2 méter távolságot kell megtartani, a fizikai kontaktus számukra nem engedélyezett.
 
Az öltözőépület zárva van, oda nem léphetnek be a játékosok, akik edzésruházatban jönnek és ugyanúgy mennek haza az egy órás foglalkozás végén, zuhanyzás nélkül. Akik pedig nem a környéken, vagy helyben laknak, azoknak továbbra is otthon kell készülniük, őket arra kértük, ne induljanak útnak!
 
Az edzéseken való részvétel egyébként is önkéntes alapon zajlik!
 
Az edzések ilyen butított verziójú folytatására azért volt szükség, mert a labdás foglalkozás, a labdaérintés  nélkülözhetetlen a teljes leépülés elkerülése érdekében. Ezt sajnos otthon nem lehet pótolni.
 
Nekünk pedig – természetesen az egészség megóvását elsődlegesen szem előtt tartva – abban is van felelősségünk, hogy játékosaink ne veszítsék el teljesen azokat a képességeiket ezekben a hetekben, amelyek későbbi tervezett sportkarrierjükhöz nélkülözhetetlenek."
 
Kozármislenyben a hét végétől bárki elvégeztetheti a Covid-19-es tesztet. A város vezetése ugyanis úgy döntött, az önkormányzat anyagilag támogatja minden felnőtt lakosnak a tesztelését. Biró Károly, polgármester elmondása szerint a hétvégén meg is indul a tömeges tesztelés a helyi sportcsarnokban.

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC