nb1.hu

Téli pihenő: két csoportból ketten, egyből hárman juthatnak fel – ELEMZÉS

A kiesés miatt legveszélyesebbek listája is ismert.

Véget értek az idei évre a küzdelmek harmadosztályban, a tavaszi folytatás március 8-án lesz. A háromból két csoportban két gárda harcol már csak igazából a feljutást is jelentő első helyért, Nyugaton összetettebb a helyzet. Bőven ismert már a kiesés szempontjából legveszélyesebb csapatok listája is.
 
Keleti-csoport
Az első 7 helyezett valamennyi tagja beleszólhat elméletileg még az aranyérem sorsába, de nemcsak úgy, hogy egymástól veszik el a pontokat, hanem a végső helyezések szempontjából is, tartós, jó eredménysoroknak köszönhetően. Az viszont nem a véletlen műve, hogy az éllovas Füzesgyarmat, valamint az éllovashoz képest 2 pontos hátrányban lévő DEAC meglépett kissé a mezőnytől. Ez a két gárda számít egyébként a bajnokság favoritjának. A Cegléd és a Tiszaújváros közötti csapatoknak inkább a dobogós helyezésekért való harc dukál majd.
 
Az Ózdot ugye kizárták, jelenleg a kiesés réme még a 11. helyen lévő Egert is veszélyezteti, de inkább csak elméletben. A Hatvan és a DVTK II negatív irányban lóg ki a mezőnyből.
 
 
Közép-csoport
A csoport egyértelmű favoritja a PMFC és a pécsiek ennek megfelelően is szerepelnek, mert csak egyszer szenvedtek vereséget. Ám mégsem lehetnek teljesen nyugodtak a Mecsekalján, mert a Szentlőrinc is parádézik. Szintén csak egyszer zakózott, viszont négyszer játszott döntetlent, de az éllovast például megverte. A Monor, Iváncsa, Dunaújváros, Kozármisleny csapatok csatázhatnak a dobogóért.
 
A THSE éppen nem került kieső helyre a téli pihenő idejére, ám még a 11. helyezett, nemrég edzőváltáson átesett Kecskemét sincsen a számok szerint teljesen biztonságban. Ám tény, hogy az utolsó négynek kell a legnagyobb fejlődésen átesnie a tavaszra.
 
 
Nyugati-csoport
Az Érd, a Kerület és a Lipót kimagaslik a mezőnyből, a dobogósokat egykori NB I-es fellegvárak, a Pápa és a Nagykanizsa követik. Az első hármas közül kerülhet ki igazából a bajnok kiléte, azaz a feljutó sorsa. Ebben a csoportban tehát hárman pályáznak a végső diadalra.
 
A kiesés szempontjából a Balatonlelle és a Hévíz tagadhatatlanul nagy gondban van, ám nem árt, ha a Komáromig bezárólag mindegyik gárda komolyan veszi a fejleményeket.
 

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC