nb1.hu

Minden fronton szárnyal a Kerület, de újra kicsit lehet a stadionja

Lesznek-e újra 12 ezren Óbudán?

1887. január 24-én alapították, Magyarország harmadik legrégebbi sportklubja az NTE 1866 és az UTE után a III. Kerületi TVE. A Kerület jelenleg ugye az NB III-ban szerepel és rengeteg változáson esett át az elmúlt években, mind infrastrukturálisan, mind személyi összetételében.

A Kerület egyébként már volt Magyar Kupa-győztes is, méghozzá 1931-ben, amikor az Üllői úton rendezett fináléban, 3 ezer szurkoló előtt, május 25-én 4:1-re nyert a Ferencváros ellen (akkoriban még arányt és nem különbséget jeleztek az eredmények közlésekor).

A gárda kétszer szerepelt a legmagasabb osztályban. Először az 1996-os másodosztályú bajnokság Keleti csoportjának megnyerése utána. A következő évben azonban a csapat kiesett az NB I-ből, majd a rákövetkező évben osztályozós helyet szerzett. A Tiszakécske csapatát győzte le oda-visszavágós alapon. Újabb 1 évnyi első osztályú szereplés után a gárda ismét távozott a legmagasabb osztályból.

 

Ehhez az időszakhoz köthető az óbudai létesítmény nézőcsúcsa is, 1998 augusztus elsején, az FTC elleni mérkőzésen 12 ezren voltak. A klub akkori vezetői egyébként mobil lelátót alkalmaztak a klubházzal szemközti oldalon, de nemcsak erre a mérkőzésre, hanem az összesre, mert rendszeresen 5-6 ezer fanatikus volt kíváncsi a gárda fellépéseire. A Kerület ugyanis vasárnap játszotta a meccseit az élvonalban is, így a többi fővárosi klub drukkerei is kilátogattak a meccsekre, főleg ugye az óbudaiak.

A Kerületnél azonban szintén változások mentek végbe az elmúlt években, hosszú évek sínylődése és kilátástalansága után Szabó Bence irányításával rendben van a klubvezetés, pompás és frappáns lett az új stadion (igaz, néha kicsinek tűnik a hatalmas érdeklődés miatt), volt a gárda edzője Buzsáky Ákos, majd őt az azóta már a Siófokkal a másodosztályban parádézó Gál István váltotta, ám a nyártól Kemenes Szabolcs lett a szakmai munka irányítója, akinek a munkáját Czvitkovics Péter segíti.

A Kerületnek több, szervezett szurkolói csoportja is van, akik a világ végére és még azon túl is bármikor elkísérik kedvenceiket.

 

 

Kerület-Puskás Akadémia: Hypós Feri, a lilák, a Kenő és a verekedések – NB1.hu

Mottó: „Csak akkor nem aprították egymást a bandatagok, amikor a Kerületnek hazai meccse volt!" Még soha, egyetlen ember nem tudta nekem elmagyarázni, hogy nem a Fociláz a világ legjobb könyve Nick Hornbytól. Ebben a felülmúlhatatlan remekműben fogalmazta meg a planéta legzseniálisabb írója az univerzum egyik legmegkerülhetetlenebb alaptételét, mely szerint minden ember életében kell lennie egy kis csapatnak, amit nem az eredményei, hanem a lokálpatriotizmusa miatt szeret.

 

 

És most nagyon büszkék lehetnek, de nemcsak azért, mert kedvencek 5 győzelemmel és 2 döntetlennel vezetik a Nyugati-csoportot 3 pontos előnnyel a második Érd előtt és a szintén 14 pontos Pápa előtt, hanem azért is, mert az utánpótlás is teljesen rendben van.

A fiatalok felkészítéséért többek között Bence Zsolt (régi, hatalmas nagy óbudai kedvenc) és ifjabb Albert Flórián is felel további, kiemelten tehetséges szakemberek mellett.

A gárda célja elméletileg a feljutás, és ha már elmélet: ehhez, a jelek szerint, minden feltétel adott.

 

 

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC