nb1.hu

Megyei rangadón lépett egyet célja felé a Pécs

Szép idényt jósol a pécsi edző.

HR-Rent Kozármisleny – PMFC 1-2 (1-0)
 
Kozármisleny, 1200 néző
 
HR-Rent Kozármisleny: Ipacs – Kónya K. (Csernik 72.), Kocsis, Füredi, Turi II. – Fenyvesi, Rácz – Bodor (Somogyi 50.), Horvát, Tóth M. – Turi I. (Dalipi 83.)
Vezetőedző: Pókos Csaba
 
PMFC: Kovács B. – Sági, Rácz, Gajág, Németh M. – Futó (Nikic 63.) – Szabó D. (Kónya D. 46.), Bohata, Koller (Tihanyi 46.), Grabant – Geiger
Vezetőedző: Vas László
 
Gólszerzők: Turi II. 28. illetve Kónya D. 47., Tihanyi 72. percben.
 
Kiállítva: Ipacs a 49. percben.
 
Hatalmas hőségben fogadta a Kozármisleny a PMFC csapatát, a pécsiek pedig ismét bizonyították, hogy feljebb szeretnének lépni egy osztállyal.
 
A hazaiak megilletődötten kezdte a mérkőzés, a vendégek ezt ki is használták és dominálták a játékot.
 
Ennek ellenére, meg tudta szerezni a vezetést a Kozármisleny Turi II. fejelt a hálóba a 28. percben, majd ezzel az eredménnyel vonulhattak a szünetre.
 
A második félidő elején szinte rögtön egyenlítettek a pécsiek, Kónya egalizálta az eredményt.
 
A 49. percben rosszul rohant ki a mislenyi kapus és elsodorta az érkező pécsit, amiért kiállítás lett a ,,jutalma".
 
A győztes gólt Tihanyi szerezte a 72. percben, ezzel továbbrepítve a PMFC-t az NB II felé vezető úton
 
Az edzők így látták a mérkőzést:
 
Vas László (PMFC): ,,Könnyen mondom így már a mérkőzés után, de tudtuk, hogy nehéz mérkőzés vár ránk. Azt is tudtuk, hogy a kozármislenyiek kettőzött erővel fognak küzdeni ellenünk és mindent megtesznek majd azért, hogy megnehezítsék a helyzetünk, vagy adott esetben nyerjenek ellenünk. Jól indult a találkozó a számunkra, ha a helyzeteinket berúgjuk, már korábban eldönthettük volna a mérkőzést. Azonban a futball megmutatta, ha nem rúgod be a helyzeteidet az ellenfél akár egy rögzített szituációból is gólt szerezhet. A második félidőre nagy hittel és elszántsággal jöttünk ki, meg szerettük volna nyerni a mérkőzést. Ha a jövőben ilyen játékkal és hozzáállással tudunk játszani, akkor szép szezon elé nézünk. Gratulálok a fiúknak!"
 
Pókos Csaba (Kozármisleny): ,,Először is gratulálnék a PMFC-nek, azt lehet mondani, hogy összességében megérdemelten nyerték meg a találkozót. Az első félidőben mi szereztünk vezetést és voltak további lehetőségeink, de a vezető gólunkig a PMFC játszott fölényben. Amit nagyon sajnálok, hogy nem mertünk futballozni. Az edzéseken nem ezt kérjük a játékosoktól, hogy ilyen direkt elemeket alkalmazzon. Nem értem, hogy miért nem mertünk nyomás alatt futballozni. A lélektani fölényünk a második félidő elején nagyon gyorsan elveszett, már a 2. percben gólt kaptunk, majd röviddel ezután jött a kiállítás, ettől kezdve kicsit megpecsételődött a sorsunk. A futballban vannak fordulópontok, mi most ezekből rosszul jöttünk ki. 3 olyan ziccerünk is volt, amikor a kapussal álltunk szemben, a PMFC-nek pedig sok-sok lehetősége."

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC