nb1.hu

Közönségkedvenc tért vissza Kozármislenybe

Hivatalos bejelentés.

Íme a klub közleménye:
 
"Rácz Ferenc személyében egy kiváló képességű labdarúgóval erősödött a Kozármisleny FC labdarúgócsapata.
 
A 27 éves futballista a Haladásban nevelkedett és ott mutatkozott be az NB I-ben, majd 2011 nyarán Kozármislenybe szerződött.
 
Talán ekkor még ő maga sem gondolta, hogy mire vállalkozott, amikor egy otthonától távoli NB II-es csapatba szerződött.
 
Hogy döntése akkor kiválónak bizonyult, azt a Kozármislenyben eltöltött 1 év, majd az ezt követő sikeres NB I-es és NB II-es szereplések is tökéletesen visszaigazoltak.
 
Feri labdarúgás iránti szeretetét, fanatizmusát és kitartó munkáját is megcsodálhattuk, cseleivel és góljaival pedig túlzás nélkül mondhatjuk, hogy elkápráztatta a kozármislenyi szurkolókat.
 
A 2011/2012-es szezonban az NB II Nyugati csoportban szereplő Kozármisleny ezüstérmet szerzett, csak a nagy múltú MTK tudott megelőzni bennünket! Ebben a szezonban Rácz Ferenc is jócskán kivette a részét a kiváló szereplésből, 28 bajnoki mérkőzésen 9 gólt szerzett és bekerült az NB II Nyugati csoportjának válogatottjába is.
 
‘A Kozármislenyben eltöltött sikeres év megnyitotta Feri számára a kaput az NB I felé és az MTK-ba igazolt. A fővárosi alakulatban nemzetközi mérkőzésen is pályára lépett, a végül 4. helyen zártak az NB I-ben.
 
A következő két évet az ugyancsak NB I-es  PMFC-ben töltötte, ahol tagja volt az utóbbi évek legsikeresebb pécsi csapatának, amikor a Pécs a 7. helyen végzett az első osztályban. (Az ügyvezető ekkor Feleki Attila volt a Pécsnél.)
 
A 2015/2016-os évben az NB II-ben szereplő Mezőkövesdet erősítette, akikkel feljutást ünnepelhetett az első osztályba.
 
A következő évben a Győri ETO-ban szerepelt, ahonnan ismételten az NB I-be igazolt, előbb Balmazújvárosba, majd az őszi félszezonban a Kisvárdába, ahonnan a kevesebb játéklehetőség miatt távozott most.
 
Eddig összességében 66 NB I-es mérkőzésen 7 gólt lőtt, ezen kívül 58 NB II-es meccsen 12-szer talált be az ellenfelek kapujába.
 
Nagyon bízunk benne, hogy sikerül hasonló jó játékkal kirukkolnia és ismételten felhívja magára a figyelmet, hogy a későbbi pályafutása során újból azt mondhassa, hogy jó döntés volt Kozármislenybe szerződnie.
 
2017-ben az új Kozármislenyi Stadion átadásakor az új épület előcsarnokában a korábbi játékosaink gondolataival, visszaemlékezéseivel készült egy nagy tabló, ahol Feri ezeket a sorokat osztotta meg velünk:
 
„Igazából nehéz válaszolnom mondatokban vagy szavakban, mert nehéz összefoglalni, hogy mit is jelent nekem Misleny. Amit ott Kozármislenyben kaptam az MINDEN! Röviden vagy hosszan is el tudom mondani, de a lényege ez marad. Papíron Haladás-nevelés vagyok, gyakorlatilag mislenyi! Abban az évben valószínűleg csoda történt! Bebizonyítottuk azt a tényt, ami nekem a legfontosabb, hogy nem hagytuk, hogy mások határozzák meg a határainkat vagy éppen azt, hogy mire vagyunk képesek. Ehhez sok minden kellett, gondolok itt a családra, amit kaptam ott a közegtől, ami egyedülálló, értem ez alatt, hogy pozitív emberek vettek körül minket a pályán és pályán kívül egyaránt, ami nemhogy ritka, hanem mondom még egyszer: EGY VAN BELŐLE! Köszönettel tartozom, mivel nem akart megváltoztatni senki, a pályán önmagam lehettem és megismerhettem ez által saját magamat, vagyis felnőttem Mislenyben!”
 
Nagy szeretettel köszöntünk ismételten Kozármislenyben, Feri! Sok sikert kívánunk Neked!"

Kipróbálnád a sportfogadást? A legjobb helyen jársz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC