nb1.hu

Tovább erősödhet a Nagykanizsa

Aktivizálnák magukat a téli átigazolási szezonban.

Az FC Nagykanizsa vezetőedzője, Barna László a ZAOL-on értékelte csapata őszi teljesítményét. Elmondta, hogy a szezon kezdetén a középmezőnybe várta csapatát, így ebben nem okoztak csalódást. Kitérve arra, hogy a kezdeti remeklés után, amikor még a harmadik helyen is álltak, talán a lelátói elvárás is nagyobb lett, de úgy érzi csak 3-5 pont maradt bent csapatában. Arról is beszélt, kik ellen nem volt esélye csapatának, itt az Ajka és a Sárvár elleni idegenbeli mérkőzéseket emelte ki, de bővebben is beszélt a számokról.
 
– Télen kondicionálisan azonos szintre lehetne hozni mindenkit, hiszen az ősz során azért kiütközött, hogy a csapattagoknál voltak eltérések. Az állóképességen és a dinamikán mindenképpen javítanunk kell, hiszen láberővel tudunk gyorsítani a játékunkon. – idézik a trénert. – Amint azt elemeztük, abból kiderült, hogy azon csapatok ellen szenvedtünk úgymond, melyek erődemonstrálóan futballoztak ellenünk és pontrúgásokból, valamint hibáinkból táplálkozva voltak eredményesek. Velük szemben a jövőben fel kell vennünk ezt a harcmodort, ehhez mentális téren szükséges felnőnünk.
 
– A szurkolóinkkal közösen értük el ezt a félidei helyezést, több alkalommal – idegenben is – segítettek nekünk, nagyon örültünk, amikor azt láthattuk, hogy a hazai bajnokijainkon sokan vannak kint – tért ki a rajongók szerepére is Barna László. – Egy jó felkészülés után tavasszal még több örömet szerezhet nekik az együttes, melynek tagjai edzésben maradnak, hiszen ezekben a napokban is tartunk nekik foglalkozást, sőt a továbbiakban a mozgás mellett lesz egy kis elmélet is.
 
A Nagykanizsát több sérülés, betegség is hátráltatta. Szőke Dániel régóta hasfalhúzódással küzdött, Vlasics Dániel az Érd elleni mérkőzésen elszenvedett súlyos térdsérülése miatt dőlt ki hosszú időre, Szabó Bálintot elhúzódó bokasérülése miatt kellett műteni az őszi szezon végén, Péntek Adriánnál pedig szív­izom-gyulladást állapítottak meg az orvosok. A klubvezetés és a szakmai stáb mindezek mellett azt sem titkolja, hogy a játékospiacon is aktivizálnák magukat a télen.

Kipróbálnád a sportfogadást? A legjobb helyen jársz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC