nb1.hu

Az utolsóhoz buszozik a MÁV

Vezetik a fenegyerekek versenyét.

Maga a Gyöngyösi AK sem tartja verhető ellenfélnek a Szolnoki MÁV FC-t. Való igaz, a harmadosztály utolsó helyezettjéhez buszozik vasárnap a MÁV, a feladat rém egyszerű: nyerni kell  az olajtv.hu.
 
A tavalyi szezonban újoncként a kilencedik helyen végzett a GYAK- Gyöngyösi AK- az NB III-ban. Így aligha ilyen szezonkezdetről álmodtak: öt forduló után egyetlen pont, négy lőtt és tizennégy kapott gól. Az első körben attól a Sényőtől nyelt be egy hármast a Gyöngyös- ráadásul haza pályán- amely csapatot múlt héten 4-1-re legyőzte a Szolnok. Viszont a listavezető Jászberény négyet számolt a megrogyott zöld- fehérekre, akik egy hete a debreceni napsütésben is leégtek. Az 56. percben emberelőnybe kerültek, majd kihagytak egy tizenegyest, erre a DEAC lőtt kettőt és 4-1-re nyert. Így aligha emelkedik mosolyra mostanság a száj a magyar futball legjellegzetesebb bajsza alatt- Mracskó Mihályét és Fazekas Lászlóét véletlenül kifelejtve a bajuszkirályok közül. Csank Jánosnak- merthogy róla van szó, hiszen ő a GYAK-mester- komoly főfájást okozhat a rajtnál beragadt bicikli. És a tabellára pillantva egy szóval sem mondhatjuk azt, hogy a zöld- fehér zászlók boldog lobogtatására lenne a több esély vasárnap.
 
A Gyöngyösi Kömlei Károly Sporttelepen 17 órakor kezdődő mérkőzésnek ugyanis vitán felül a MÁV a favoritja. A két csapat közt kilenc pont a különbség- ez öt forduló elteltével azért már számottevő differencia. A szolnoki kék-fehérek öt meccs alatt tíz gólt lőttek, kaptak ötöt, ez a matematika- amely ugye soha nem hazudik- nyelvére lefordítva azt jelenti, hogy meccseit átlagban 2-1-re nyeri. Nos, ezúttal tényleg fellelhető ebben az igazság magva, hiszen eddig két ilyen végeredményű meccset játszott a csapat: Putnokon nyert, Nyírbátorban viszont kikapott.
 
Az NB III Keleti csoportjának negyedik helyén álló MÁV viszont a fenegyerekek versenyét is vezeti, hiszen az eddigi öt fordulóban négy játékosa kapott piros lapot. Ami igencsak meredek adat. A cél tehát kettős: nyerni és teljes létszámban befejezni a meccset Gyöngyösön!
 
 

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC