nb1.hu

Az Előre játékosa csaknem félpályáról bombázott gólt

Békéscsaba – Kálmán Zoltán főszereplésével győzte a lilák.

Az NB III 18. fordulójának nyitómérkőzésén a Békéscsaba második csapata 3-1-re legyőzte a Hódmezővásárhelyt a közép csoportban. A lilák hatalmas hajrát produkálva egy hét és három mérkőzés alatt hét pontot a zsebelt be, ezzel látótávolságban maradt a bennmaradás esélye.

 

Hazai szempontból kifejezetten jól indult az évzáró mérkőzés, hiszen negyedóra leforgása alatt két alkalommal is megzörgették a látogatók hálóját – írja a Békéscsaba honlapja.

 

Mindkét találatban benne volt Kálmán Szilárd, aki a 13. percben egy szögletet varázsolt az ötösön belül emelkedő Kmetykó fejére, a védőnek nem okozott nehézséget befejelni a labdát (1-0). Két perccel később szabadrúgáshoz jutott a Békéscsaba a kezdőkörtől nem messze a vásárhelyiek térfelén. Kálmán gondolt egy merészet és 46 méterről, a széllel támogatva bődületes lövést küldött a felső sarokba, gyaníthatóan Bordás kapust a nap is megzavarhatta (2-0). A folytatásban is a hazaiak mutatkoztak veszélyesebbnek, a Vásárhelynek úgyszólván helyzete sem volt. Major László nem éppen szokványos módon, a 29. percben belső védői lecserélésével kívánta stabilizálni csapatát. A vendégek játékából ezután sem utalt semmi fel arra, hogy ez a meccs akár szoros is lehet. Ennek ellenére mégis az lett! Már-már mindenki a szünetet jelző sípszót várta, amikor a rutinos Máté 8 méterről kavarodásból szépíteni tudott (2-1).

 

A második félidőben bátrabb támadójátékra váltottak a látogatók. Kezdetben csak a csabai kapu előteréig jutottak el több alkalommal, negyedóra után azonban már az egyenlítéshez is voltak a lehetőségeik. Olyannyira, hogy a 70. percben tizenegyeshez jutottak, de Máté lövését Baráth hárítani tudta! Duplán is bűnhődtek ezért a látogatók, mert 2-2 helyett 7 perccel később immár újra kettővel vezettek a hazaiak. Ihrig-Farkas tört előre ellenállhatatlanul a bal szélen, majd kissé kisodródott helyről vágta a kapu rövid sarkába a labdát (3-1). Mindez megakasztotta a csongrádiak lelkesedését, akik a hajrára mintha beletörődtek volna sorsukba.

 

 

Szenti Zoltán (Békéscsaba): – Nem volt egyszerű hetünk, hiszen hat nap alatt három mérkőzést kellett játszanunk, ezekből azonban hét pontot tudtunk hozni. Gratulálok a srácoknak, kemény munka volt! Úgy látom, kezdik megszokni a felnőtt futballt, belerázódnak az NB3-as ritmusba és most már talán látótávolságban van a célunk. A legfontosabb cél azonban mindenképpen az, hogy néhány fiatal játékos fel tudjon kerülni az első csapathoz, amire meg is van az esély. Az egész őszi szezonban nehéz dolgunk volt, egy teljesen kicserélődött játékosállománnyal vágtunk neki bajnokságnak, szinte nulláról kellett új csapatot építeni. Igazolni nem nagyon tudtunk, rutintalanok voltunk, most azonban van hat hetünk, hogy rendezni tudjuk sorainkat.

 

Major László (Hódmezővásárhely): – Éppen egy héttel hamarabb vette ki néhány játékosom a szabadságát – hét győzelem volt egymás után, aztán legutóbb sajnos Pakson és most Békéscsabán is kikaptunk. Annak ellenére, hogy nagyon rosszul játszottunk, ha berúgjuk a tizenegyest, még bármi lehetett volna. Véleményem szerint lelkesebb volt a hazai együttes és megérdemelten győztek.

 

Kmetykó Kevin (Békéscsaba): – Nehéz meccs volt és a végére nagyon elfáradtunk, hiszen egy hét alatt háromszor is élesben kellett pályára lépnünk. A szezon nem úgy indult, ahogy szerettük volna – bukdácsoltunk, de a hajrára sikerült összekapnunk magunkat és két jó eredménnyel zártuk az őszt.

Kipróbálnád a sportfogadást? A legjobb helyen jársz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC