nb1.hu

Korsós György elmondta hogyan lehetne sportszerűbb az NB III

Győr – Az ETO klubmenedzsere tippelt a nyugati csoport rangadóira.

Az NB III-as bajnokság nyugati csoportjában az éllovas Érd a Puskás Akadémia vendége lesz, a második helyen álló Győr a Csepelt fogadja, míg a harmadik Kaposvár a Gyirmóttal mérkőzik idegenben.

 

Az ETO klubmenedzsere, a korábbi válogatott Korsós György elemezte a hétvégi rangadókat a klub honlapjának.

 

 

ETO FC Győr – Csepel szombat 16:00

 

A kiszámíthatatlan formát hozó Csepel csapata lesz az ETO vendége szombaton. A szigetiek az utóbbi öt mérkőzésükön két győzelmet, egy döntetlent és két vereséget tudnak felmutatni. A csapat házi gólkirálya Németh Gábor már 6 gólt tudott szerezni, legutóbb a Diósd ellen talált be, kétszer. A győriek nagyon jó formát mutatnak, igaz egy fájó vereség is becsúszott, de azóta már rangadón verték 3-0-ra a Csornát és 4-0 sikerült nyernie a Sárvár csapata ellen, ráadásul mindkettő győzelem idegenben született.

 

Korsós György elemzése:

 

– A Gyirmót FC II. elleni sokkoló vereség után gyorsan sikerült talpra állni a fiúknak, melynek köszönhetően nem csak jól, hanem nagyon eredményesen futballoztak az elmúlt két idegenbeli mérkőzésen. Az őszi szezon finisében nyolc napon belül három hazai mérkőzést játszunk, melyek mindegyikét egyformán fontosnak ítélem meg. Jelenlegi szituációnkban mindig a soron következő találkozó a legfontosabb, azt kell sikerrel abszolválni. A Kaposvárt hétvégi fiaskója után megelőztük a táblázaton, tehát a Csepel ellen feltétlenül nyernünk kell, hogy somogyi riválisunk Gyirmót FC II. elleni eredményétől függetlenül az idei utolsó hazai mérkőzésünkön mi léphessünk lélektani előnnyel pályára. Hétvégi ellenfelünk meglehetősen rapszodikus teljesítményt nyújt a bajnokságban, s bár a nála papíron erősebb ellenfelekkel szemben is képes szoros eredmények elérésére, mindenképpen meggyőző ETO győzelmet várok.

 

 

Gyirmót FC II. – Kaposvár vasárnap 11:00

 

Az ETO riválisa botlott hétvégén, hiszen kikapott az Ajkától hazai pályán. Nem lesz egyszerű dolguk a kaposváriaknak most sem, ha a Gyirmót hasonlóan komolyan veszi ezt a mérkőzést, ahogy az ETO ellen tette és 5-6 visszajátszóval lép pályára.

 

Korsós György elemzése:

 

– Az NB III-ban szereplő második csapatok eredményességét nagyban meghatározza a klubok első csapatának keretéből visszajátszók létszáma. Ezek a játékosok komolyabb minőséget képviselnek, más ritmusban futballoznak és gondolkodnak, mint a rendszeresen „csak” a harmadosztályban pályára lépő társaik, így saját csapatuk tempóját és játékerejét is jelentősen felpörgetik, alaposan megnehezítve ellenfeleik dolgát. A szabályok ezt engedélyezik, játéklehetőséget biztosítanak az egyelőre még a két osztály között lavírozó fiataloknak, illetve a formájukat kereső, esetleg sérülésből visszatérő profik számára. Ezzel egyet is értek, viszont a túlzott mértékű visszajátszás merőben befolyásolja a bajnokság végkimenetelét, s ezt az ETO-nál tavaly is megsínylettük. Megfontolandó lenne a szezon végén ezen csapatok eredményeinek kivonása a végleges tabellából, így tisztább és sportszerűbb lenne az NB III.

 

A Gyirmót FC II. hétközi összecsapáson pótolja a Sárvár ellen elmaradt mérkőzését, így a megszokottnál nagyobb terhelés elé néznek a héten. A Kaposvárnak az otthonában elszenvedett váratlan vereség után mindenképpen szüksége van a három pontra, hogy ne szakadjon le az élbolytól. Bízom benne, hogy Nagy László, a Gyirmót vezetőedzője hasonlóképpen lesz képes feltüzelni játékosait, és taktikailag is ugyanolyan professzionálisan készíti fel csapatát, mint az ETO ellen, mert az szakmai szemmel nézve parádés tréner teljesítmény volt. Csakis ilyen hozzáállással lehet esélyük a vendégcsapat ellen.

 

 

Puskás Akadémia II. – Érdi VSE vasárnap 11:00

 

Megjósolhatatlan kimenetelű mérkőzésre számíthatunk, amin akármilyen eredmény születhet. Az Érd vezeti a tabellát és az utóbbi 5 mérkőzésen 4 alkalommal győzedelmeskedett és egyszer kapott ki. A Puskás Akadémia legutóbbi két meccsét elvesztette és előtte kétszer ikszelt. Ennek ellenére a PFLA második csapata mindig képes meglepetést okozni.

 

Korsós György elemzése:

 

– A Puskás Akadémia II. egy nagyon fiatal középcsapat, sok-sok tehetséggel. Viszonylag stabil szezont tudhatnak eddig maguk mögött, igazi meglepetéssel még nem rukkoltak elő egyik irányban sem. Mindenki számára meglepetés azonban az Érd eddigi szenzációs idénye. Eredményességük mellé kifejezetten szórakoztató futball párosul, ez a teljesítmény már nem a véletlen kategóriába tartozik, komoly ellenlábasként kell számolnunk velük a bajnoki címért folytatott harcban. Bár a szívem azt diktálja, hogy nem szívesen látnám őket az őszi szezon végén a tabella élén, ám hátralévő ellenfeleikből és eddig elért pontjaik számából kiindulva erre vajmi kevés esély mutatkozik. Bízom benne, hogy tévedek, de sajnos ez a mérkőzés nagy valószínűséggel a papírformának megfelelően fog alakulni.

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC