nb1.hu

A PMFC kapusának az elején voltak beilleszkedési problémái

Pécs – A korábbi Vidi-hálóőr szerint nagyon stabilak hátul.

Gábor Péter nyáron érkezett az NB III-as PMFC-hez a Videotontól, amelynek tagjaként korábban BL-selejtező mérkőzésen is védhetett. A kapus az edzőmeccseket, illetve a méhkeréki végjátékot követően a Dunaújváros elleni mérkőzés 68. percében, Sólyom Csaba súlyos sérülése után kapta meg a lehetőséget a bizonyításra. A 24 éves portás azóta bizonyította, hogy nem volt rossz igazolás, jól megy neki a védés, hiszen a legutóbbi 4 meccsen csak 2 gólt kapott, azokat is tizenegyesből.

 

„Dunaújváros elleni meccsen kevéssel a becserélésem után ugyan kaptam egy gólt, de azt kicsit külön kezelem, mert ritka eset, hogy egy kapusnak be kell állnia csereként. Mondhatni hidegen kellett védenem, nem tudtam igazán élvezni a mérkőzést és felvenni a ritmust. De az, hogy a következő négy bajnokin csak tizenegyesből tudtak nekünk betalálni, dicséri a csapat védekezését és persze én is megteszem, ami tőlem telik – mondta Gábor Péter a klub honlapjának.

 

„Az elején voltak kisebb beilleszkedési problémáim. Most először költöztem el otthonról, eddig Budapesten éltem. Pécs kevésbé zsúfolt, mint a főváros, de már itt is ismerek egy-két olyan helyet, ahova el tudunk menni a srácokkal enni egy jót. Meg kellett szoknom a csapatot, a szakmai stábot és az újfajta kapusedzéseket is. Eltelt egy kis idő, belezökkentem mindenbe. Már ismerem a várost és ez sokat segít nekem. Plusz, ha kiemelkedő teljesítményt nyújtok, könnyebben el tudom fogadtatni magam a társaimmal és így megvan az összhang a pályán” – tette hozzá a kapus.

 

Mit vár a csapattól a következő időszakban?

 

„Először is kiemelném, hogy stabilak vagyunk hátul, nem nagyon tudnak minket megfutni. Remélem, hogy ez a hat gólos győzelem magabiztosságot ad támadóinknak is, és ha a következő fordulókban kevesebb helyzetünk lesz, azt is meg tudják majd oldani rutinból és gólokat szereznek. Semmiképpen sem szeretnénk kikapni az előttünk álló mérkőzéseken.”

 

A kapus említette, hogy stabil a védelme a Pécsnek, aminek köszönhetően csak néha-néha kell bemutatnia egy-egy védést, ám az mégis döntő fontosságú lehet. Mennyire nehéz ezt megoldani?

 

„Védtem már ilyen és olyan meccsen is, mindkettőt szeretem. Ha csak egyet kell hárítanom, de azt megoldom, akkor jó meccset zártam, hiszen minimum egy ponthoz segítettem a csapatot. Ha pedig öt percenként jönnek a kapum elé, akkor azért emelkedhet ki a teljesítményem, mert remélhetőleg minél többet semlegesítek a támadásokból. Így is lehet jól védeni, meg úgy is, végig koncentrálni kell a 90 perc alatt!”

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC