nb1.hu

A kapus az első támadó, a center pedig az első védő

Tiszaújváros – Az új trénerrel az első tízben végeznének az újvárosiak.

Gerliczki Máté személyében új tréner vezeti a következő szezonban a Termálfürdő FC Tiszaújváros NB III-as labdarúgócsapatát. A 37 esztendős szakember (akinek van civil munkája is) legutóbb a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Ibránynál dolgozott – jelezte a boon.hu.

 

– Az egyik döntő érv ezen feladat elvállalásában az volt, hogy Tiszaújvárosban kiválóak a feltételek, minden adott a minőségi munkához – mondta lapunknak az edző, hozzátéve: – A másik, ami szimpatikus volt, az a vezetők hozzáállása, korrektsége végig a tárgyalások folyamán.

 

A játékosként 26 NB I-es találkozón pályára lépő, egykori ifjúsági és olimpiai válogatott kerettagtól azt is megkérdeztük, milyen céljai vannak Újvárosban?

 

– Az mindenki előtt közismert, hogy a csapat az előző szezonban éppen csak bennmaradt az NB III-ban – fogalmazott Gerliczki Máté. – Miután a harmadosztály létszámát a bajnokság végén csökkentik, így öt-öt csapat biztosan búcsúzik, illetve a legrosszabb tizenharmadik is. Az itteni klub irányítóival egyeztetve ennek függvényében határoztuk meg a célt, ami nem más, minthogy zárjunk az első tízben. Ezt elérni nem lesz sétagalopp, hiszen senki sem szeretne kiesni, mindenki erősít, s amennyire látom, nagyon kiegyenlített lesz a mezőny, igazából senki sem fog kilógni sem felfelé, sem lefelé. Erősítéseket már mi is végrehajtottunk, de még mindig van olyan poszt, ahová igazolni akarunk.

 

Gerliczki Mátét arról is kérdeztük, hogy ő milyen játékot vár majd el a csapatától?

 

– Azokon a helyeken, ahol eddig dolgoztam, a bajnoki címet kellett megszerezni, azonban ez most egy más szituáció, a korábban elmondottak miatt is – hangsúlyozta a tréner. – Mindig támadófelfogásban futballoztak a csapataim, néha talán túlságosan is, az én nézetem az, hogy focizni kell, felépítve, nem lehet úgy kimenni a pályára, hogy majd előrerúgjuk a labdát és lesz valahogy… Nálam a kapusom az első támadó, a centerem az első védő, nyilván szeretnék néhány olyan dolgot átadni, beletenni, amit én is tanultam aktív játékosként, mondjuk az olimpiai válogatottnál.

 

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC