nb1.hu

ETO: Előre eltervezett botrány, megfenyegetett játékosok?

Győr - A Rába-parti klub már 1.7 millió forint pénzbüntetésnél tart.

Mint arról beszámoltunk, szurkolói rendbontás miatt negyven percet állt a játék a labdarúgó NB III 26. fordulójának szombati játéknapján rendezett Sárvár–ETO FC Győr (2–2) mérkőzésen. Drucskó Zoltán, a győri klub ügyvezetője még vasárnap is feldúltan nyilatkozott a történtekről.

 

„Nyugodtan kijelenthetem, a szurkolók viselkedése kivett két pontot a zsebünkből. Ezenkívül, mivel klubunk többszörös visszaesőnek számít az ultrák viselkedése miatt, gigabüntetésre számítok a Magyar Labdarúgó-szövetségtől. Remélem, hogy mindez csak pénzbüntetésben nyilvánul meg és nem jár majd pontlevonással” – mondta Drucskó Zoltán a kisalfold.hu-nak.

 

A regionális honlap beszámolója szerint az ETO ebben az idényben eddig 1.7 millió forint pénzbüntetést kapott az MLSZ-től szurkolói viselkedése miatt. A sportvezető úgy véli, a most következő tétellel együtt már listavezető lesz a győri klub a büntetések terén.

 

„Az ultrák már a mérkőzés előtt megfenyegették a játékosainkat, hogy ha nem nyernek Sárváron, vagy utána meglátják őket valamelyik győri szórakozóhelyen, akkor »agyon lesznek verve«. Ez a viselkedés tűrhetetlen. Sárváron a botrány idején rázártam a csapatra az öltözőajtót, mert a drukkerek be akartak rontani, hogy letépjék a mezt a fiúkról. A húszéves gyerekek remegtek a félelemtől, a rutinos Weitner Ádám pedig azt mondta, húsz éve futballozik, de ilyen viselkedést még nem tapasztalt” – folytatta Drucskó.

 

„Jellemző, hogy amikor a rendőrök kiérkeztek a pályára, az ultrák fele lelépett és otthagyta a csapatot. Ebből feltételezhető, hogy nem az ETO győzelméért, hanem az előre eltervezett botrány kedvéért utazhattak Sárvárra. Csapatunk buszát rendőrautók kísérték ki a városból, mert további atrocitásoktól lehetett tartani” – tette hozzá az ETO FC Győr ügyvezetője.

 

A szurkolói rendbontásról készült videót a www.sarvarfc.hu tette közzé.

 

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC