nb1.hu

Torghelle szerint Storcknak el kell kezdenie kísérletezni

Budapest – Az MTK csatára egyetért Szalai Ádám megállapításával.

 

Szombat este a magyar válogatott sima 3-0-s vereséget szenvedett Lisszabonban a portugáloktól a világbajnoki-selejtezők B csoportjának 5. fordulójában. A korábbi 42-szeres válogatott Torghelle Sándor 2009-ben kétszer is pályára lépett Portugália ellen vb-selejtezőn.

 

Az MTK Budapest csatára, a Digi Sport Reggeli Start című műsorban nyilatkozott korábbi portugál tapasztalatairól, és elmondta a véleményét a szombati összecsapásról is.

 

„Az idegenbeli mérkőzésen négy nullára kaptunk ki, majd itthon egy nullára, úgyhogy sokkal jobbak voltak, mint mi. Ez a realitás – emlékezett vissza Torghelle Sándor a 2009-es mérkőzésekre. – A portugálok akkor is erősek voltak, nagy változás nem állt be náluk, csak a keret cserélődött ki. Szerintem nagy különbségek nálunk sem álltak be játéktudásban.”

 

A korábbi válogatott támadó is hasonló taktikát választott volna, mint Bernd Storck szövetségi kapitány.

 

„Látszott, hogy a védekezést próbáltuk megszervezni, de annyira az ellenféllel foglalkoztunk, hogy hátul felőrlődtünk és nem maradt energiánk a támadásokra. Persze ez nem egyszerű, ha Portugália az ellenfél. Benne volt a levegőben, hogy ez fog történni. Nem sok válogatott képes a mi szintünkön helytállni a portugálok ellen.”

 

Osztályozókönyv – így játszottak a magyar válogatott tagjai Portugália ellen – NB1.hu

Szalai Ádám szerint a portugálok sokkal jobbak nálunk, ellenben Gyurcsó Ádám szerint csak éppen jobbak.

 

„Jobbak nálunk – mondta nevetve Torghelle Sándor. – Valahogy a kettő között. Nem kell ezt túlbeszélni. Jobb keret, jobb játékosok. Minőségi csapat. A taktikával és a küzdőszellemmel semmi baj nem volt. Egyéni képességekben jobbak nálunk. A legjobb csapatoktól messze vagyunk, a középmezőny tetején vagyunk.”

 

A magyar válogatottnak csodára lenne szüksége, hogy kijusson a világbajnokságra, így sokan azt tartanák a legjobb megoldásnak, ha a szövetségi kapitány a további meccseket kísérletezésre használná, hogy az Eb-selejtezőkre ütőképesebb csapatot tudjon kiállítani.

 

„Én biztosan kísérleteznék, de olyan sok lehetősége nincs a kapitánynak. Megvan az a harminc-harmincöt játékosa Bernd Storcknak – folytatta Torghelle, majd az MTK tehetségeiről is szót ejtett. – Bese Barnabás is innen került be a válogatottba, korábban Pintér Ádám is MTK nevelés volt. A mostani csapatunkból Vogyicska Bálintot emelném ki, és az utánpótlás csapatainkban is rengeteg válogatott van. Biztosan sok lesznek közülük válogatottak.”

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC