nb1.hu

Bejelentette új csapata a Lokitól távozó edzőt, újabb távozók az MTK-nál

Több játékossal erősített a Szpari, teljes az ETO szakmai stábja.

A SZENTLŐRINC KÖZLEMÉNYE:
 
"Ambiciózus, fiatal, ugyanakkor már az NB I-es légkörbe is belekóstolt vezetőedzője lesz csapatunknak: Jeremiás Gergő számára nagyon szimpatikusak voltak klubunk céljai, jövőképe.
 
 Végre újabb mondat végére került pont NB II-es felnőtt csapatunkat illetően: megvan az új vezetőedzőnk a 2022/2023-as szezonra! Ezúttal Debrecenből szerződtettünk egy fiatal, mindössze 37 éves szakembert, Jeremiás Gergőt, aki az utóbbi két idényben a DVSC élvonalbeli együttesénél dolgozott asszisztens edzőként, két meccs erejéig pedig vezetőedzőként is irányította a Lokit.
 
– Már a megkeresés első pillanatától kezdve szimpatikus volt mindaz, amit Fekete Tivadar, a Szentlőrinc sportszakmai igazgatója felvázolt nekem – fogalmazott Jeremiás Gergő. – Maximálisan azonosulni tudok azzal a felfogással, amit itt képviselnek, miszerint nagyrészt fiatal játékosoknak szavaznak bizalmat, akiket fejleszteni kell. Két évvel ezelőtt jártam már itt a Debrecennel, hiszen bajnokit játszottunk, tisztában vagyok vele, hogy hova kerülök. Bízom benne, hogy közös erővel elérjük a klub célját, bentmaradunk az NB II-ben, emellett pedig a játékosok egyénileg is fejlődnek a kezünk alatt.
 
Ahogy a korábbi években, úgy most is kellő alapossággal választottuk ki az új vezetőedzőt, hangsúlyozta sportszakmai igazgatónk, Fekete Tivadar. Olyan szakembert kerestünk, aki maximálisan azonosulni tud klubunk filozófiájával, a Szentlőrinc által képviselt értékrenddel.
 
– Olyan fiatal, ambiciózus edzőt szerettünk volna szerződtetni, aki meg akarja mutatni magát, aki a nap huszonnégy órájában a munkájával foglalkozik, ezzel kel, ezzel fekszik. Márpedig Gergő ilyen! – mondta Fekete Tivadar. – A Debrecennél rengeteg tapasztalatot szerzett az utóbbi években, amit nálunk kamatoztathat, nem mellesleg nagyon fiatalon megadatott neki, hogy ha rövid ideig is, de élvonalbeli csapatot irányíthasson, és ő ebben a szerepben is megállta a helyét. Nagyon profi gondolkodású szakember, aki több nyelven beszél. Úgy gondolom, az irányításával el tudjuk érni a célunkat, meg tudjuk őrizni az NB II-es tagságunkat, és a fiatal játékosaink is szintet léphetnek, tovább építhetik a karrierjüket!"
 
AZ MTK BESZÁMOLÓJA:
 
"Az alábbi, folyamatosan frissülő cikkben számolunk be azokról a játékosokról, akiknek a távozása már hivatalossá vált.
 
Távozik Myke Bouard Ramos is, őt az NB II-ben szereplő Nyíregyháza Spartacus szerződtette.
 
Kölcsönben a másodosztályba feljutott Kozármisleny együttesénél folytatja Clinton Osei, Guth Ádám és vélhetően Kosznovszky Márk is, de esetében még nem kerültek aláírásra a papírok.
 
A napokban megállapodás született arról, hogy Milan Mijatovic távozik, ő a szaúd-arábiai Al-Adalah FC csapatában folytatja a pályafutását.  
 
Mint arról korábban beszámoltunk, átigazolási díjért váltott klubot Bojan Miovski és Ylber Ramadani (mindketten a skót Aberdeenhez igazoltak), Helembai Márkot a Gyirmót FC vásárolta meg, míg Vancsa Zalán most nyáron csatlakozik a City Grouphoz tartozó Lommel FC-hez.
 
Ez elmúlt időszakban több játékos távozása is véglegessé vált: a román Gheorghe Grozav korábbi klubjánál, a Petrolul Ploiestinél folytatja, lejáró szerződését követően Sebastian Herrera, Stefan Spirovski, valamint Szakály Dénes sem marad.
 
A szlovák válogatott Branislav Sluka kölcsönszerződése lejárt, ő visszatér a bajnoki 2. helyezett Spartak Trnavához. Andrej Kadleccel a játékossal történt egyeztetést követően szerződést bontottunk.
 
Ahogy arról beszámoltunk, Varga Bence kölcsönben továbbra is a KTE együttesében folytatja. A tavasszal az NB III-as csapatunknál szereplő Baki Ákos a Nyíregyháza Spartacushoz igazol, Bíró Bence a Szeged-Csanád együtteséhez szerződik, míg Winter Dániel játékjogát a BFC-Siófok vásárolta meg. Távozik a klubtól Varasdi Dániel is.
 
Mindegyik távozó játékosunknak köszönjük a nálunk töltött időszakot, és sok sikert kívánunk nekik a továbbiakban!"
 
AZ ETO HÍRE:
 
"Kialakult az ETO FC NB II-es labdarúgócsapatának szakmai stábja. A múlt hét csütörtökön kinevezett Tímár Krisztián vezetőedző mellé Szalai Tamás Fehérvárról, és Bognár Zsolt az ETO utánpótlásából érkezett pályaedzőnek.
 
Miután csütörtökön kiderült, hogy a következő szezonban Tímár Krisztián lesz az ETO FC NB II-es labdarúgó csapatának vezetőedzője, a hét elején az is eldőlt, hogy kik fogják segíteni a munkáját. Pályaedzőnek érkezett az előző szezonban a MOL Fehérvár FC második csapatát irányító Szalai Tamás, aki játékosként Székesfehérváron lett élvonalbeli labdarúgó, majd szerepelt még az NB I-ben a ZTE színeiben is. A 42 esztendős szakember a MOL Fehérvár FC élvonalbeli együttesénél is dolgozott már pályaedzőként, mielőtt tavaly átvette volna az NB III-as csapat kispadját.
 
– Az ETO-vezetősége egy komoly projektet vázolt fel, amihez szerettem volna én is csatlakozni – kezdte Szalai Tamás. – Egy nagy múltú klubhoz kerültem, ahol mindenképp bizonyítani szeretnék. Krisztiánnal nagyon régóta ismerjük egymást, még Székesfehérváron csapattársak voltunk, majd szintén Fehérváron, amikor a második csapathoz került vezetőedzőnek, én még játszottam, egy mentorprogram keretében a játékosa voltam, és már ott is lehetett érezni, hogy egy a szemléletünk a futballról. Mint a stáb minden tagja, én is a kemény munkában hiszek, amit természetesen csak pozitív légkörben lehet megvalósítani, itt Győrben pedig minden feltétel adott ehhez. Nagyon rövid ideje vagyok még csak itt, de úgy látom, hogy mindenki keményen beleállt a munkába, és bízom benne, hogy ez így is marad a jövőben.
 
Tímár Krisztián másik pályaedzője Bognár Zsolt lesz, aki legutóbb az ETO U16-os csapatát irányította. Bognárt nem kell bemutatni a győri szurkolóknak, hiszen a korábbi kiváló védő több éven keresztül meghatározó játékosa volt az ETO-nak, ahonnan a Ferencvárosba igazolt. Miután Kisvárdán felhagyott a profi labdarúgással, Csornán kezdett el edzősködni, majd az ETO utánpótlásában dolgozott.
 
– Váratlanul ért az edzőváltás után ez a felkérés – mondta Bognár Zsolt. – Krisztián keresett meg, hogy lenne-e kedvem csatlakozni a stábjához. Először nem tudtam még konkrét választ adni, hiszen nem csak rajtam múlott ez az egész, de mondtam neki, hogy én nyitott vagyok a közös munkára. Korábban csapattársak voltunk, aztán másfelé sodort minket az élet, de a jó kapcsolat megmaradt. Azzal mindenki tisztában van, hogy nekem az ETO mit jelent, itt nőttem fel, itt lettem NB I-es játékos, majd itt kezdtem el az utánpótlásban dolgozni. Ez egy hatalmas lehetőség számomra, egy olyan profi stáb mellett fejlődhetek én is, amelyben mind egy korosztály vagyunk és hasonlóan gondolkodunk. Mindent el fogok követni, hogy segítsem a csapatot, amellett, hogy én is rengeteget tudok tanulni. Bízom benne, hogy sikeresek leszünk, de ehhez nyilván türelemre van szükség. Rajtunk semmi sem fog múlni, a fiatalok már tudják, hogy ha munkáról van szó, nem ismerek tréfát, de a felszabadultság is kell, hogy jellemezze az egész csapatot. Nekünk kell majd megalapozni az alattunk lévő korosztályoknak a nívóját is azzal, hogy jól szerepelünk.
 
Ahogy azt már korábban is jeleztük, továbbra is Sebők Zsolt felel a kapusok felkészítéséért, míg erőnlétiedzőként a jövőben is Gyagya Attila dolgozik a csapat mellett."
 
A NYÍREGYHÁZA BESZÁMOLÓJA:
 
"A hétvégén biztosan győzött a Putnok elleni edzőmérkőzésen a Nyíregyháza Spartacus. A csapatban többen is jó teljesítményt nyújtottak, és ez volt az első felkészülési találkozója a Szparinak. Szerdán indul edzőtáborba az együttes a szlovéniai Zrecébe. A szakmai stáb aznap délelőtt még edzést tart a játékosoknak, és kedden is tréning várt a labdarúgókra. A keret új játékosokkal bővült.
 
– Több fiatal próbajátékos is volt az elmúlt napokban nálunk, és az egyaránt 17-17 éves Artner Dávid és Farkas Bendegúz is jó teljesítményt nyújtott, így szerződést kötünk velük. Előbbi a Haladás játékosa volt és támadó, utóbbi a jobb oldalon bevethető védő, a Puskás Akadémiában nevelkedett, ő kölcsönbe kerül hozzánk. Szintén szerződtettük Myke Bouard Ramost, ő nem ismeretlen a megyei futball szeretőknek, mivel futballozott Kisvárdán is. Egy kiváló támadóról van szó, de be kell vallani, sérült volt, ezért sokat kihagyott. A tervek szerint amikor a csapat visszatér Szlovéniából, már bekapcsolódhat a munkába. Ez egy befektetés mindkét fél részéről melyben van kockázat, de azt reméljük, hogy jó befektetés lesz – mondta Kósa Árpád ügyvezető.
 
Az érkezők mellett távozók is lesznek. Eldőlt, hogy Banyoi Andrei máshol folytatja, Hamed Yasin pedig kölcsönbe kerül. Szlovéniában több felkészülési mérkőzést is játszik majd a csapat. Az első osztályú Celje mellett másod és harmadosztályú gárdákkal is találkozik a csapat."
 

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC