nb1.hu

Szpari: szerződéshosszabbítások és friss hírek az új stadionról

Eldőlt a dorogi játékos sorsa, a Hali tehetsége értékelt.

A Nyíregyháza közleménye:
 
"Két játékossal is szerződést hosszabbított a Nyíregyháza Spartacus. Szokol Zsolt és Paku Roland is marad a Szparinál. A klub napokon belül új labdarúgókkal is szerződést köt.
 
Sajtótájékoztatót tartott a Nyíregyháza Spartacus. A klub vezetése az előttük álló feladatokról beszélt. Kósa Árpád ügyvezető kiemelte, szeretnék a Szpari mérkőzéseit a stadion építése alatt újból a megyében játszani.
 
– Az az otthonunk, ahol az előző évben futballoztunk – nem a vendéglátóink miatt, hanem a távolság miatt – nem lehetett igazi hazai pálya számunkra. Sokat dolgozunk azon, hogy a Nyíregyháza Spartacust fizikálisan közelebb hozzuk Nyíregyházához és ezzel együtt a szurkolókhoz. Egyeztettünk sportlétesítményekkel, és várjuk az MLSZ döntését, hogy ezt jóvá hagyják. Szeretnénk azt is elérni, hogy a nyíregyháziak magukénak érezzék a csapatot, és minden családban legyen legalább egy szparis toll, vagy valami olyan tárgy, mely a klubhoz kötődik – mondta Kósa Árpád ügyvezető.
 
Kósa Árpád bejelentette, hogy a lejáró szerződéssel rendelkező labdarúgók közül Szokol Zsolttal és Paku Rolanddal is újabb kontraktust köt a Nyíregyháza Spartacus.
 
– Az előző év csalódás volt, a játékosok és a szakmai stáb nevében is mondhatom, szégyelltük magunkat, hogy nem a klubhoz méltó eredményt értünk el. Számomra fontos, hogy a Szpariért játszhatok, kilenc éve olyat éltem itt át, amit sehol máshol. Ezt szeretném megismételni – mondta Paku Roland játékos.
 
Paku Roland és Szokol Zsolt is tagja volt a 2014-es bajnokcsapatnak. Utóbbival is hosszabbított a klub.
 
– Nagyon örülök a hosszabbításnak, hét évet játszottam itt, Nyíregyházán születtek a kislányaim, szeretek itt élni, itt játszani. Sőt, remélem egyszer a pályafutásomat is itt fejezhetem majd be – mondta Szokol Zsolt játékos.
 
A Nyíregyháza Spartacus II. is szóba került a sajtótájékoztató, a Tolna megye bajnokát, a Majosi SE-t kapta ellenfélnek az NB-III-as osztályozón.
 
– A szövetség döntésének értelmében az osztályozón csak azok szerepelhetnek, akik a bajnokságban játszottak. Nagy szüksége van ennek a fiatal csapatnak a segítségre, így mindenkit arra buzdítok, hogy vasárnap 17.30-tól legyen ott Örökösföldön. A belépés ingyenes – mondta Dankó Gergő klubigazgató.
 
Június 9-én a klub családi napot is tart, ahová szintén várják a nyíregyháziakat, akik ajándéktárgyakat is vásárolhatnak.
 
A teljes sajtótájékoztató:

 
A magyarepitok.hu közleménye a Nyíregyháza új stadionjáról:
 
"Új stadionnal gazdagodik Nyíregyháza és a város labdarúgása: a beruházást az alapkő letétele óta külön figyelemmel követi lapunk. Legutóbb az előkészítő munkákról számoltunk be: a már az építésekor elavult technológiával elkészült lelátókat elbontották, és előkészültek az építkezésre.
 
A Beruházási Ügynökség feladatait ellátó BMSK Zrt. beruházásában az Épkar Zrt. és Nyír-Wetland Generál Zrt. egy mintegy 12200 négyzetméteres, 8150 férőhelyes fedett lelátóval, vasbeton pillérvázas felszerkezettel építi a futballstadiont: a tetőszerkezetet összesen 58 darab előregyártott pillér fogja alátámasztani és ehhez 316 tőcsarvart már el is helyeztek. A meccseket egy 10160 négyzetméteres központi pályán játszhatják majd.
 
Nem csupán focizni lehet a stadionban
 
A stadion multifunkcionális kialakítású lesz: egy 160 négyzetméteres színpadot is fel lehet majd állítani benne, így nemcsak sport, hanem más eseményeket (például koncerteket) is szervezhetnek majd benne. Mindemelett a labdarúgás szempontjából is teljesen modern lesz a komplexum: az UEFA-2-es szabványoknak megfelelően készül el.
 
Illés Gábor, az Épkar Zrt. építésvezetője az aktuális munkákról tájékoztatta a magyarepitok.hu-t. Megtudtuk: az alapozás elérte a 100 százalékos készültséget, készen vannak a munkafázissal.
 
Számokban az alapozás
 
A cölöpözéssel együtt a munkafolyamat során 
 
480 tonna betonacélt,
3450 köbméter betont,
160 darab fejtömböt,
illetve több mint 1 kilométernyi: egész pontosan 1668 méternyi talpgerendát is beépítettek.
 
Négy daruval dolgoznak
 
A munkákhoz a konzorcium 4 darut állított fel a helyszínen: ezek segítségével a szerkezetépítés is halad. A tetőszerkezetet előregyártott pillérek fogják majd alátámasztani: ezeknek is elkészítettek az alapjait. Az A szektorban haladtak előre legjobban az építkezéssel, de már a B és D szektor szerkezetein is elrajtolt a munka – foglalta össze a vezető mérnök. "
 
A Dorog közleménye:
 
"Tájékoztatjuk tisztelt szurkolóinkat, hogy klubunk további két évvel meghosszabbította Szerencsi Miklós szerződését. A 24 éves középpályás 2020 nyarán érkezett Dorogra, a mögöttünk lévő szezonban pedig már alapemberré vált csapatunkban,  34 alkalommal lépett pályára a kezdőcsapat tagjaként, amely során kétszer volt eredményes – szépségdíjas gólokat szerzett a Szentlőrinc, és a Soroksár ellen. Pályafutása újabb dorogi szakaszához sok sikert kívánunk!
 
"Nagyon örültem neki, hogy már elég korán megkeresett Sitku Illés, hogy a tulajdonossal arra a döntésre jutottak, hogy szeretnének velem hosszabbítani. Nem is volt kérdés számomra hogy maradni szeretnék-e, úgy érzem hogy nagyon jól beilleszkedtem egy kiváló közösségbe. Továbbra is szeretnék meghatározó tagja lenni a csapatnak és megmutatni mindenkinek, hogy több van ebben a csapatban mint amit a tavaszi szereplésünk tükrözött."
 
Szerencsi Miklós 2024-ig kötelezte el magát a Dorogi FC-hez."
 
A Haladás cikke:
 
"A Szombathelyi Haladás támadó középpályása, Doktorics Áron jó teljesítményt nyújtott a magunk mögött hagyott bajnokságban.
 
A mieink saját nevelésű, szombathelyi születésű, 20 éves támadó középpályása, Doktorics Áron alapembere csapatunknak. "Doki" a 2021/22-es bajnokságban 25 alkalommal volt kezdő, hatszor csere, két gólt szerzett. Érdekesség, hogy mindkét találatot a Budaörsnek rúgta, az ősszel a szombathelyi 2-1-re, a tavasszal a Budaörsön 1-0-ra megnyert bajnokin. Lendületes szélsőjátéka nagy nyereség a Haladásnak. 
 
– Mi lehetett az őszi sikereink titka és a tavaszi, gyengébb szereplés oka?
 
– Jól sikerült a nyári felkészülésünk, jól is kezdtük a bajnokságot, az eredmények pedig nagy lendületet adtak a csapatnak – mondta Doktorics Áron. – Fiatal együttesünk van, megfelelő önbizalmat kaptunk a sikerektől a és a szurkolók is mögöttünk álltak – sokat segítettek buzdításukkal. Tudtuk, hogy valamennyi csapat ellen van keresnivalónk. Az más kérdés, lehet, hogy kicsit erőn felül is teljesítettünk, senki sem várta tőlünk ezt a szereplést. Előbb említettem, sok a fiatal a keretben, lehet, hogy nem mindenkinek sikerült megfelelően kezelni a sikereket és a győzelmek kicsit megzavarták a fejeket. Így az őszi utolsó hazai meccsek sajnos már nem sikerült úgy, mint a korábbiak.
 
– A téli horvátotszági edzőtábor jól sikerült és a rajt is: Győrött jó játékkal 2-0-ra nyertünk. Aztán mi történt?
 
– Valóban, hasznos és jó volt az umagi edzőtábor, ráadásul jó csapatok ellen értünk el biztató eredményeket. A tavaszi első fordulóban a Győrt – nyugodtan mondhatom – lefociztuk és a Nyíregyháza ellen sem ment rosszul, annak ellenére sem, hogy kikaptunk. Aztán…Talán úgy fogalmazhatnék, hogy ami ősszel befelé pattant, az tavasszal kifelé, amikor ősszel mellénk állt a szerencse, akkor tavasszal már nem. Persze követtünk el hibákat is, amelyeket remélem, hogy a következő bajnokságban kiküszöbölünk. 
 
– Aztán az utolsó fordulókra a csapat kijött a gödörből.
 
– Nagyon sokat tettünk azért, hogy így legyen. Sokmindent kipróbáltunk, hogy mi lehet a célravezető, próbáltunk kemény munkával, aztán kicsit visszavettünk, de végig pozitívak voltunk, a szakmai stábbal együtt hittük abban, hogy előbb-utóbb jönnek az eredmények is. Sokat dolgoztunk és ennek meg is lett az eredménye. Ráadásul az utolsó meccseket jó csapatok ellen, a televízió nyilvánossága előtt, hazai környezetben játszottuk, ez pedig feldobott bennünk. Másrészt jobb gárdák ellen könnyebb futballozni itthon, mint amikor a kiesés ellen küzdő, az életükért harcoló, de alapvetően védekező csapatok érkeztek Szombathelyre. Persze ezt nem mentségként mondom, hiszen bármi áron, de meg kellett volna őket vernünk és akkor nem a hatodik helyen zárjuk a bajnokságot, hanem előbbre.
 
– Mennyire vagy elégedett a hatodik pozícióval?
 
– Az őszi szezont nézve nem lehetek elégedett, a tavaszt tekintve viszont igen. Szóval felemás érzéseim vannak, de összességében reális a hatodik hely. Az viszont pozitívum, hogy tavasszal az előttünk álló csapatoktól – a Kecskemétet leszámítva – nem kaptunk ki. Mindenesetre minden évben léptünk előre, remélem jövőre még előbbre, még nagyobbat lépünk. Ami a saját teljesítményemet illeti, ősszel inkább a középpályán játszottam, de azt a posztot annyira nem éreztem magaménak, nem is ment annyira a foci. Tavasszal viszont a széleken kaptam lehetőséget, akkor jobban ment a játék. Összességében vállalható volt az elmúlt bajnoki esztendőm, remélem a következő szezonban – a csapathoz hasonlóan – én is előbbre tudok lépni játékban és még jobb teljesítménnyel járulok hozzá a Haladás eredményességéhez.
 
– Hogy telik a nyári szünet?
 
– Összesen négy hét pihenőnk van, mivel alapvetően szeretek sportolni, mozogni, ezért például eljártam lábteniszezni. Az első két hétre egyébként teljes pihenőt kaptunk, jövő héten viszont kézhez kapjuk az egyéni edzésprogramunkat. Ami a nyaralást illeti, ma érkeztünk meg az egyik tengerpartra a barátőmmel, egy hétig leszünk itt, úgyhogy most a kikapcsolódásé a főszerep. A hazaérkezésünk után pedig – ahogy említettem is – elkezdem az egyéni edzésprogramot, hogy jó erőben várjam a június 20-i felkészülés kezdetét. Ha sikerül megerősítenünk a keretet, komolyabb célokért küzdhetünk."
 

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC