nb1.hu

Oltás a statisztikusoknak a Nyíregyháza edzőjének a vesztes meccs utáni nyilatkozata

Továbbra is csak egy adatsor számít a fociban!

A Kecskemét elleni, idegenbeli 0-0 után jelentette be a Nyíregyháza vezetősége, hogy „Szerződést bontott a Nyíregyháza Spartacus a szakmai stáb több tagjával, így közös megegyezéssel távozik a klubtól Sándor István szakmai tanácsadó, Szergej Pacaj vezetőedző és Ifj. Sándor István scout is. A délutáni edzés előtt a vezetés a játékosoknak bejelentette a változásokat. A Nyíregyháza Spartacus hivatalosan szerdán délelőtt mutatja be az új vezetőedzőt, aki a hétvégén a Szolnok elleni mérkőzésen már irányíthatja a csapatot. Szergej Pacaj nyáron vette át a csapat irányítását. Sándor István 2020. áprilisában tért vissza Nyíregyházára, ahol korábban többször dolgozott trénerként, és akkor lett scout Ifj. Sándor István is. Sándor Istvánnak, Szergej Pacajnak és Ifj. Sándor Istvánnak is köszönjük mindazt amit a Spartacusért tettek, további munkájukhoz sok sikert kívánunk!”
 
Az új vezetőedző az a Feczkó Tamás lett, akinek Pacaj éveken át a pályaedzője volt Balmazújvárosban és az MTK-nál is.
 
Pacaj irányításával egyébként álomszerű rajtot vett a Szpari a bajnokságban, amit bizonyít, hogy 7 forduló után vesztes mérkőzés nélkül, 17 ponttal állt a tabella élén, utána viszont megtört a gárda lendülete, és ezt kár lenne tagadni, hiszen az eredmények és az edzőváltás melletti döntés is ezt igazolják.
 
A 8. fordulóban viszont 4–2-re kikapott a Szpari Diósgyőrben, majd az ezt a mérkőzést követő négy bajnokin nyeretlen maradt, így jött a váltás.
 
Feczkó a Szolnok ellen 2-0-s sikerrel mutatkozott be a kispadon, majd jött egy eléggé kínos, 6-1-es vereség a PMFC otthonában, majd a legutóbbi fordulóban a Győr vitte el a 3 pontot a Szpari ideiglenes otthonából, Balmazújvárosból az 1-0-s sikerének köszönhetően.
 
 

 
Feczkó félig viccesen meg is jegyezte a lefújás után, hogy két ellentétes félidőt láthatott a publikum, mert az első félidőben 90, a másodikban meg 70 százalékban volt náluk a labda (ez is azt bizonyítja, hogy a fociban továbbra is csak egy statisztika számít, a rúgott és a kapott gólok különbsége – a szerk.), majd tök jogosan hozzá is tette, hogy magukat okolhatják a vereségért, mert a labdabirtoklásért nem adnak pontot/pontokat.
 
Feczkó arról is nyilatkozott, hogy többen az ETO ellen tértek vissza a betegségeikből, de még csak ennyire futotta az erejükből (a PMFC ellen rengeteg hiányzójuk volt), de ismételten hangsúlyozzuk, korrekten értékelte a találkozót.
 
A Nyíregyházára tehát fontos mérkőzés vár a következő körben, mert azt a Budafokot fogadja, mely gárda nemrég szintén edzőváltáson esett át, mert Boér Gábor helyére Csizmadia Csaba tért vissza a kispadra, akinek az irányításával az eddigi 3 meccsen 2 pontot szerzett a két gárda.
 
Mindkét csapatnak és mindkét „új” vezetőedzőnek tehát kiemelten fontos lesz az egymás elleni találkozó.
 
A Szpari jelenleg a 7. a tabellán 23 ponttal, a Budafok a 14. helyezett 16 ponttal.

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC