nb1.hu

Fáradt nyíregyházi siker, nem bírt Lipcseiékkel a Vasas

Szaúdi csapattal játszott a Diósgyőr.

VASAS
 
Pekár László és Birtalan Botond találataival 2-2 lett csapatunk nyolcadik felkészülési mérkőzése.
 
Vasas FC – Soroksár SC 2-2 (2-0)
felkészülési mérkőzés
2021. július 25., vasárnap 10:00
Illovszky Rudolf Stadion
2×45 perc
 
játékvezető: Bartis László (asszisztensek: Milavecz Péter és Csete Csongor)
 
Vasas FC: Uram – Bonifert, Viczián, Hidi M, Terbe (Feczesin, 62.) – Szatmári, Szilágyi Sz., Pekár – Rétyi (Varga, 88.), Birtalan, Varga (Farkas B., 46.)
vezetőedző: Kuttor Attila
 
Soroksár SC: Abu – Nagy (Ternován, 62.), Gengeliczki (Tóth, 75.), Valencsik (Orosz Marcell, 75.), Pászka – Hudák (Lipcsei, 75.), Gyömbér (Kópis, 68.) – Korozmán (Hajdú, 14.), Lőrinczy (Kovác, 62.), Magyari (Szerető, 62.) – Lovrencsics (Ladányi, 75.)
vezetőedző: Lipcsei Péter
 
gólszerzők: Pekár (37.), Birtalan (42.), ill. Hajdú (67.) Ladányi (81.)
 
sárga lap: Viczián (5.), ill. Korozmán (45.)
 
A mai nap dupla programjából délelőtti ellenfelünk a tavalyi másodosztályú tabella 8. helyezett együttese, a Soroksár SC volt. Idei nyolcadik felkészülési találkozónkon elsősorban azok a játékosok jutottak szerephez, akik eddig kevesebb lehetőséget kaptak, illetve a Vasas Kubala Akadémia tehetséges fiataljai is ismét bizonyíthattak. Kuttor Attila vezetőedző mai kezdő összeállításában helyet kapott Akadémiánkról Bonifert Máté és Szilágyi Szabolcs, de csereként pályára lépett Farkas Botond is, illetve a korábban már megismert Horváth Kornél, Puskás Zsombor és Boros Zsombor is keretben szerepeltek. Kalmár Olivér kisebb betegség miatt kihagyta a mai mérkőzést, továbbá korábbi sérülés miatt Litauszki Róbert, Kapornai Bertalan és Csató Martin sem szerepelt a Soroksár elleni keretben. Jó hír azonban, hogy hosszú kihagyás után visszatért csapatunk rutinos támadója, Feczesin Róbert. 
 
Csapatunk a hagyományos piros-kék-piros összeállításban lépett pályára, ellenfelünk tiszta fehérben kezdett. Az első félidőben magabiztosan futballoztunk, fölényesen domináltunk, irányítottuk a játékot. A folyamatos letámadással nyomás alatt tartottuk a soroksári védelmet, melynek köszönhetően ellenfelünk az első játékrész végén már csak hibák árán tudta megállítani támadóinkat. A Soroksár szabálytalan játékosainak megmozdulásait büntette Bartis játékvezető, így Pekár László és Birtalan Botond találataival kétgólos előnnyel mentünk szünetre. 
 
A második félidőben az első részhez képest kiegyenlítettebbé vált a játék. Szerettük volna tovább növelni előnyünket, számos helyzetet alakítottunk ki, ám már nem tudtunk betalálni Abu Attila kapujába. Ellenben a Soroksár 9 cserével frissített a második félidőben, így támadójátékuk is javult. Kreatívabb és pontosabb futballt produkáltak, majd először szépítettek, végül egalizáltak.
 
Folytatás délután, 17 órától a PMFC elleni zárt kapus mérkőzéssel fejezzük be csapatunk felkészülési programját. Szurkolóink számára mindkét mai találkozóról videóösszefoglalóval készülünk, melyek klubunk hivatalos YouTube csatornáján lesznek elérhetőek. Hajrá, Vasas! Mindörökké, Angyalföld!
 
NYÍREGYHÁZA
 
A Balmazújváros ellen játszott felkészülési mérkőzést a Nyíregyháza Spartacus.
 
A 15. percben vezetést szerzett a Szpari, Pócsik Botond érkezett középen, és a kapu bal oldalába lőtt, 1-0. Egy perccel később Csorvási védett nagyot egy közeli lövésnél. A 41. percben megduplázta előnyét a Spartacus, Márkus Attila 25 méterről hatalmas erővel kilőtte a bal felső sarkot, 2-0.
 
Fordulás után Szokol fejelt egy beadás után, nagyot védett a Balmazújváros kapusa. A 62. percben Kalocsai passza után Paku lövése pattant szögletre. A 78. percben szépített a Balmazújváros, egy indulás után Prokisch Dominik talált be,  2-1. A végére jutott egy-egy Márkus és Galambos lövés, de az eredmény nem változott, 2-1-re nyert a Szpari.
 
Nyíregyháza Spartacus – Balmazújváros 2-1 (2-0)
 
Nyíregyháza: Menczeles – Szabó B., Szokol, Vasiljevic, Nemes – Márkus, Paku – Kalocsai, Ferencz (Galambos 46.) , Pócsik (Bagoly 22.), Erdei
 
Szergej Pacaj vezetőedző: – Azt kaptam amit vártam a mai napon. Tudtam, hogy nem lesznek frissek a játékosok, mivel 20-án hajnalban érkeztünk haza az edzőtáborból, és bár kaptak két nap pihenőt a keret tagjai, érződött a fáradtság. Voltak akik kisebb sérülés miatt hagytak ki tréningeket is, de összességében jól teljesítettek a játékosok egy nagyon lelkes Balmazújváros ellen.
 
DVTK
 
A szaúd-arábiai élvonal újoncával, az Al-Hazem FC csapatával játszotta utolsó nyári felkészülési mérkőzését a DVTK labdarúgó csapata. A találkozón Eperjesi Gábor góljával a DVTK szerezte meg a vezetést, a szaúdiak azonban egy tizenegyesből egyenlíteni tudtak.
 
Felkészülési mérkőzés
 
Al-Hazem FC – Diósgyőri VTK 1-1 (0-0)
Budapest BVSC Edzőközpont, zárt kapuk mögött. Játékvezető: Katona Balázs (dr. Imrő János, Juhász László)
Al-Hazem FC: Al Saeed (Asselah, 65.) – Al-Aazmi (Al-Harajin, 46.), Al-Dakheel, Al-Shammeri (Bassas, 65.), Bakheet (Al-Jowayed, 79.) – Al-Najei (Al-Dhefiri, 65.) , Tiago Rodrigues (Al-Barakah, 46., Al-Harthi, 83.), Zidan (Faqihi, 46.), Jonh (Al-Lehji, 79.)  – Abdulrahman, Strandberg (Al-Dahami, 83.). Vezetőedző: Hélder Cristovan
DVTK 1. félidő: Póser – Polgár, Szatmári, Szűcs K., Bárdos – Szeles, Németh M., Zsolnai, Könyves – Horváth Z., Jurek.
DVTK 2. félidő: Póser (Borsos, 60.) – Eperjesi, Szatmári, Hegedűs J., Bokros Sz. – Molnár G., Szeles (Makrai, 71.), Németh M. (Zsemlye, 68.) – Suljić, Hornyák, Antić. Vezetőedző: Kondás Elemér
 
Gólszerző: Eperjesi (0-1) a 60., Al-Harajin (1-1 – tizenegyesből) a 74. percben.
 
Kulcspillanatok
60. perc: Molnár Gábor ugratta ki a bal szélen a védők mögé induló Németh Máriót, aki ballal középre tekerte a labdát. Hornyák Marcell lába előtt még elment a labda, de érkezett Eperjesi Gábor, aki 12 méterről a hálóba bombázott. 0-1
 
74. perc: Tizenegyesből egyenlített az ellenfél. Abdulhadi Al-Harajin a kapu bal oldalába lőtt. 1-1
 
Vezetőedzői értékelés
Kondás Elemér: – Egy jó kis mérkőzés volt, jó ellenféllel játszottunk, de van egy kis hiányérzetem. 1-1 lett a meccs, bár nagyon sok helyzetünk volt. Ha az utolsó passzok kicsit pontosabbak, akkor több góllal is megnyerhettük volna ezt a találkozót. A második félidőben volt néhány helyzetük nekik is, ekkor védenie kellett a kapusunknak. Az első félidőben túl sokszor szaladtunk lesre, nem figyeltük a vonalat, jól húzta meg az ellenfél a leshatárt. A második játékrészben figyelmesebbek voltunk és többször mögéjük tudtunk kerülni. Egy ilyen mérkőzést gyorsan le kell tudni zárni. Vezettünk 1-0-ra, utána voltak még támadásaink, ezeket góllal kell befejezni.

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC